Χριστουγεννιάτικο… καλοκαίρι στη Νέα Υόρκη

Χριστουγεννιάτικο… καλοκαίρι στη Νέα Υόρκη
epa05077662 YEARENDER 2015 DECEMBER A view of giant numbers covered in light bulbs that will be used to ring in 2016 during an event promoting New Year's Eve in Times Square in New York, New York, USA, 15 December 2015. Thousands of people gather in Times Square every New Year's to celebrate the holiday. EPA/JUSTIN LANE

Τους 21 βαθμούς έδειχνε το θερμόμετρο στην πόλη την παραμονή των Χριστουγέννων, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Το θερμόμετρο στη Νέα Υόρκη έδειχνε το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων τους 21 βαθμούς Κελσίου, ένα ιστορικό ρεκόρ ζέστης για την εποχή, προς μεγάλη χαρά των τουριστών και των Νεοϋορκέζων, ορισμένοι από τους οποίους κυκλοφορούσαν στην πόλη φορώντας μόνο ένα μακό μπλουζάκι.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, η θερμοκρασία εντός της ημέρας μπορεί να αγγίξει ακόμη και τους 23,3 βαθμούς στο Σέντραλ Παρκ, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά εδώ και σχεδόν ενάμιση αιώνα, από το 1871.

Το προηγούμενο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας για την παραμονή των Χριστουγέννων ήταν οι 17,2 βαθμοί που είχαν καταγραφεί το 1996.

Αν το θερμόμετρο δείξει όντως 23,3 βαθμούς, τότε οι Νεοϋορκέζοι θα μπορούν να λένε ότι επέστρεψαν στο καλοκαίρι: την 4η Ιουλίου στο Σέντραλ Παρκ η θερμοκρασία ήταν 23,8 βαθμοί.

Ο φετινός χειμώνας είναι ιδιαίτερα ήπιος για την αμερικανική μεγαλούπολη, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των εμπόρων που πουλάνε παλτά, κασκόλ και γάντια. Συνήθως, η μέση μηνιαία θερμοκρασία για τον Δεκέμβριο στην πόλη είναι οι 3 βαθμοί Κελσίου. Αντιθέτως, ο περσινός χειμώνας ήταν ιδιαίτερα κρύος και με πολλές χιονοπτώσεις.