Χτίζοντας μια ειλικρινή σχέση με τους πελάτες

Χτίζοντας μια ειλικρινή σχέση με τους πελάτες

Ο γενικός διευθυντής μιας από τις δυναμικότερες εταιρείες Internet και Digital Services μιλάει στο Fortunegreece για το τι κάνει την Honest Partners να ξεχωρίζει.

Η πρώτη εντύπωση που έχει κανείς όταν μιλάει για τον χώρο του web design, του digital marketing και του software development είναι πως πρόκειται για χώρο τόσο κορεσμένο που δύσκολα κάποιος μπορεί να κάνει τη διαφορά, ειδικά ανάμεσα στις αμέτρητες εταιρείες που προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες.

Η Honest Partners έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να αναπτύξει projects υψηλής αξίας και ποιότητας για πελάτες όπως το Μουσείο Μπενάκη, το Mall Athens, τη Maison Marasil, τη Coca-Cola HBC, τη Vodafone, τη Samsung, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, τη Hausbrandt κ.ά.

Ο κ. Παναγιώτης Τσουγκριάνης, General Manager της εταιρείας -έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο ΕΜΠ και είναι κάτοχος Executive MBA από την ΑΣΟΕΕ- δίνει την εξήγηση πίσω από την επιτυχία της: «Η Honest Partners ξεχωρίζει για την ικανότητα να υλοποιεί ιδιαίτερα απαιτητικά projects στα οποία η πλειοψηφία των ανταγωνιστών αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Με την ισχυρή τεχνογνωσία και με τη συνεργασία μιας ομάδας πολλαπλών ειδικοτήτων, μπορεί να υλοποιήσει μεγάλα έργα με υψηλή προστιθέμενη αξία για τους πελάτες της, τηρώντας υψηλές επαγγελματικές προδιαγραφές».

Η Honest Partners δραστηριοποιείται από το 2008 στο χώρο του Internet και των Digital Services. Παρέχει υπηρεσίες όπως Website / E-shop Design & Development, Mobile Applications Design & Development, Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (Search Engine Optimization), Web Marketing, Social Media Marketing, Content Marketing, Internet Consulting, Culture Consulting και Web Hosting.

Σύμφωνα με τον κ. Τσουγκριάνη, οι πελάτες την προτιμούν γιατί «σε εμάς βλέπουν έναν αξιόπιστο συνεργάτη που μπορεί να δράσει συμβουλευτικά και με την τεχνογνωσία του να ενισχύσει τις δραστηριότητες τους. Σημαντικό ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι η δημιουργία εξατομικευμένων εφαρμογών ακριβώς πάνω στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά που θέτει ο πελάτης και η αγορά στην οποία δραστηριοποιείται».

Δύο από τα χαρακτηριστικότερα προϊόντα που έχουν αναπτυχθεί αποκλειστικά από την Honest Partners είναι ο «Τιπούκειτος», η πρώτη cloud εφαρμογή για την οργάνωση και διαχείριση δικηγορικού γραφείου και νομικών τμημάτων εταιρειών, και το HonestCMS, η πλατφόρμα ανάπτυξης web εφαρμογών.

Μεγάλο κομμάτι, όμως, των έργων της αφορούν στην ιστορία και τον πολιτισμό, με τους φορείς για τους οποίους υλοποιεί έργα να είναι οι μεγαλύτεροι της Ελλάδας.

Πώς προσεγγίζει μια τεχνοκρατική ομάδα αυτά τα πρότζεκτ; «Και όμως, απασχολούμε αρχαιολόγους και ερευνητές στο μόνιμο προσωπικό», επισημαίνει ο κ. Τσουγκριάνης. «Μέσα από τη μακροχρόνια ενασχόληση μας με πολιτιστικά projects και με αντίστοιχα ερευνητικά έργα, το σύνολο της ομάδας έχει αποκτήσει ισχυρή τεχνογνωσία για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές τέτοιου είδους έργων, παράγοντας διαρκώς νέες καινοτομίες για εφαρμογές σε αυτόν τον κλάδο».

Ένα από τα πιο «λεπτά» σημεία της συνεργασίας με κάθε πελάτη είναι η κατανόηση των αναγκών του project και η υλοποίησή του στη βάση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού. Εδώ οι ρόλοι είναι οριοθετημένοι. «Ο πελάτης γνωρίζει την αγορά του και τις ανάγκες του και εμείς γνωρίζουμε πώς είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν αυτές οι ανάγκες με τον βέλτιστο τρόπο», τονίζει ο κ. Τσουγκριάνης, και συμπληρώνει: «σε σχέση με το παρελθόν οι πελάτες έχουν πολύ μεγαλύτερη εξοικείωση με κάποιους όρους, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι το σύνολο της αγοράς έχει πλέον συνειδητοποιήσει το πόσο απαραίτητο στοιχείο είναι πλέον το Internet για τη συνολική τους στρατηγική και για την επίτευξη των στόχων τους».

Με τον τεχνολογικό κλάδο να στρέφεται όλο και περισσότερο σε τομείς όπως τα big data και το Internet of Things, πώς σκέφτεται η εταιρεία να ανταποκριθεί σε αυτή την στροφή; «Η ικανότητα μιας εταιρείας να εξελίσσεται παράλληλα ή ακόμα και να βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις είναι ζωτικής σημασίας» μας τονίζει και συμπληρώνει: «στην Honest Partners αναπτύσσουμε μεθόδους, εργαλεία και εφαρμογές, τα οποία βοηθούν εμάς και τους πελάτες μας, να συγκεντρώνουμε και να αναλύουμε δεδομένα της αγοράς σε πραγματικό χρόνο και να σχεδιάζουμε και να αναλύουμε τα σημαντικότερα σημεία επαφής και αλληλεπίδρασης με το κοινό».

 

Σε μια ακόμα επιβεβαίωση του ρητού ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες, ο κ. Τσουγκριάνης επισημαίνει πως παρά το μούδιασμα της αγοράς, πολλές εταιρείες επιλέγουν να επενδύσουν στο Internet λόγω χαμηλότερου κόστους σε σχέση με ένα φυσικό κατάστημα. Με το ηλεκτρονικό κατάστημα που θα δημιουργήσουν με τη βοήθεια της Honest Partners θα μπορούν εύκολα να απευθυνθούν σε αγορές του εξωτερικού που είναι πιο υγιείς από την ελληνική αγορά.

Η Honest Partners απασχολεί 18 μόνιμους υπαλλήλους και άλλους 107 εξωτερικούς εξειδικευμένους συνεργάτες (προγραμματιστές, σκηνοθέτες, αρχαιολόγους, μεταφραστές, μουσικούς κ.ά.) ενώ κινείται διαρκώς ανοδικά, με τζίρο που κυμάνθηκε για το 2014 στα 600.000 € (σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με το 2013).

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την επέκταση σε αγορές του εξωτερικού, τόσο μέσα από διείσδυση πελατών της εταιρείας στο εξωτερικό, όσο και με ανεξάρτητα projects. «Στοχεύουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε νέα ανεξάρτητα προϊόντα για διαφορετικές ομάδες επαγγελματιών αλλά και καταναλωτών γενικότερα. Το σημαντικό είναι να συνεχίζουμε ανοδικά με ικανοποιημένους συνεργάτες και πελάτες και να δίνουμε πάντα το κάτι παραπάνω σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας», καταλήγει ο κ. Τσουγκριάνης.

Δείτε περισσότερα στο www.honestpartners.gr