Club Utile Dulci: Μια αξέχαστη privé εμπειρία για τους λάτρεις του κρασιού και του καλού φαγητού

Club Utile Dulci: Μια αξέχαστη privé εμπειρία για τους λάτρεις του κρασιού και του καλού φαγητού

Ένας γαστρονομικός συνδυασμός του «τερπνού μετά του ωφελίμου» που φέρνει κοντά τους ανθρώπους των επιχειρήσεων και της διανόησης.

Utile (ούτιλε): μια πολύ «χρήσιμη» λέξη, που στα λατινικά σημαίνει «το ωφέλιμον».

Dulci (ντούλκι): γλυκό, ευχάριστο, «το τερπνόν».

Networking: η σύγχρονη μέθοδος δημιουργίας ωφέλιμων κοινωνικών και επαγγελματικών σχέσεων.

Η σύνδεση των παραπάνω εννοιών, δηλαδή μιας σύγχρονης εκδοχής συνδυασμού του «τερπνού μετά του ωφελίμου» κατέληξε, εδώ και ένα χρόνο περίπου, στη δημιουργία του Club Utile Dulci του μοναδικού business, food and wine Club Μελών στην Ελλάδα.

Το private members club UTILE DULCI είναι ένα Club, τα Μέλη του οποίου – κυρίως, επιχειρηματίες, στελέχη εταιρειών και ελεύθεροι επαγγελματίες – συνδέονται με την κοινή τους αγάπη για το καλό φαΐ και το καλό κρασί.

Τα Μέλη του Club συναντώνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε μοναδικές βραδιές – εμπειρίες, κατά τις οποίες συζητούνται θέματα που αφορούν στον κόσμο του επιχειρείν, αλλά και γενικότερα θέματα του δημόσιου διαλόγου, δοκιμάζονται υψηλής ποιότητας κρασιά και απολαμβάνουν ένα γαστρονομικό δείπνο με την επιμέλεια ενός διακεκριμένου και διαφορετικού κάθε φορά chef.

Την επιμέλεια των κρασιών έχει ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of Wine.

Ιδρυτής του Club UTILE DULCI είναι ο Ανδρέας Γιαννόπουλος, πρώην στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας, ο οποίος περιγράφει ως εξής το όραμά του για το καινοφανές, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, αυτό εγχείρημα: «Η φιλοδοξία μου είναι να δώσουμε μέσα από το club UTILE DULCI, τη δυνατότητα σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται  για την ευζωία, το καλό κρασί και τη γαστρονομία, όπως επίσης για το networking, αλλά και για πνευματικές αναζητήσεις, να συνυπάρξουν σε ένα Club Μελών, σε ένα ιδιότυπο ατελιέ γεύσεων, αισθήσεων, αλλά και πνευματικής άσκησης… Κάτι, ίσως, σαν ένα … λελογισμένο αρχαιοελληνικό συμπόσιο».

Στο απολαυστικό και συναρπαστικό μέρος της βραδιάς, του οίνου και της γαστρονομίας, του «dulci» δηλαδή, έχουν συμμετάσχει κορυφαίοι σεφ και οινοποιοί, όπως ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο Γκίκας Ξενάκης, ο Χριστόφορος Πέσκιας, ο J.C.Metayer, ο Τάσος Μαντής, ο Στέλλιος Μπουτάρης, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, ο Γιώργος Σκούρας, ο Αρίστος Σπανός, ο Άγγελος Ιατρίδης κ.ά.

Η επόμενη εκδήλωση – δείπνο του Club UTILE DULCI είναι στις 6 Μαρτίου 2019, στο εστιατόριο FUGA.

Η συνήθης «τριπλέτα» των μοναδικών βραδιών του Club UTILE DULCI, δηλαδή ένας πολιτικός, ένας διανοούμενος και ένας εκπρόσωπος του επιχειρείν, θα απαρτίζεται αυτή τη φορά από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον συγγραφέα, Γιάννη Ξανθούλη, καθώς και την συνιδρύτρια της APIVITA, Νίκη Κουτσιανά.

Από τη βραδιά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν ορισμένες από τις καλύτερες ετικέτες του ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ, όπως φυσικά και ο ίδιος ο Στέλλιος Μπουτάρης, ο οποίος θα παρουσιάσει τα εκλεκτά κρασιά του Κτήματος.

Το γενικό πρόσταγμα στη γευστική δοκιμή και στα κρασιά του μενού θα έχει Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Το μενού της βραδιάς θα επιμεληθεί ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης, ενώ τα κρασιά θα συνοδευθούν από επιλογές τυριών του PROVENCE DELI.