Coca Cola HBC: Αύξησε τα έσοδα της κατά 5,2% το α’ τρίμηνο του 2017

Coca Cola HBC: Αύξησε τα έσοδα της κατά 5,2% το α’ τρίμηνο του 2017

Παράλληλα, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 0,7% στη διάρκεια του τριμήνου.

Σημαντική πρόοδος στην αύξηση των καθαρών εσόδων από πωλήσεις σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση κατά 5,2% ανακοίνωσε η Coca-Cola HBC AG για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Παράλληλα, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 0,7% στη διάρκεια του τριμήνου. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, εξαιρώντας την επίδραση από τη χρονική συγκυρία του Πάσχα, που μετατοπίστηκε στο δεύτερο τρίμηνο φέτος, σημειώθηκε αύξηση πωλήσεων στις περισσότερες από τις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε.

– Ο όγκος πωλήσεων στις αναπτυγμένες αγορές υποχώρησε κατά 2,2%, αντικατοπτρίζοντας υποκείμενη τάση βελτίωσης, αν λάβουμε υπόψη την επίδραση από την μετατόπιση του Πάσχα. Η ανοδική πορεία του όγκου πωλήσεων στην Ελλάδα και την Ιρλανδία αντιστάθμισε μερικώς τις μειωμένες πωλήσεις στην Ελβετία και την Ιταλία, με την τελευταία να επηρεάζεται περαιτέρω από την κατάργηση σημάτων εμφιαλωμένων νερών χαμηλής αξίας.

– Στις αναπτυσσόμενες αγορές, ο όγκος πωλήσεων υποχώρησε κατά 3,6%, κυρίως λόγω της πτώσης των πωλήσεων στην Πολωνία, όπου συνεχίζουμε να δίνουμε έμφαση σε πωλήσεις προϊόντων υψηλής αξίας.

– Στις αναδυόμενες αγορές, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 4,0%, με αύξηση στις περισσότερες από τις αγορές μας. Η Ρωσία επέστρεψε στην ανάπτυξη, αποδίδοντας καλύτερα εν μέσω μίας αδύναμης αγοράς, και στη Νιγηρία συνεχίστηκε η αύξηση του όγκου πωλήσεων, παρά τις μακροοικονομικές δυσχέρειες και τις σημαντικές αυξήσεις τιμών.

Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση αυξήθηκαν κατά 4,5% αποτυπώνοντας την προσήλωσή μας σε πρωτοβουλίες διαχείρισης των εσόδων μέσω βελτίωσης του μείγματος συσκευασίας και κατηγορίας προϊόντων, καθώς και μέσω αυξήσεων τιμών.

– Στις αναπτυγμένες αγορές, το θετικό μείγμα κατηγορίας και συσκευασίας υπεραντισταθμίστηκε από το αρνητικό μείγμα καναλιών διανομής και την ενίσχυση των προωθητικών ενεργειών, με αποτέλεσμα την μείωση κατά 0,2% των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση.

– Στις αναπτυσσόμενες αγορές, τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση αυξήθηκαν κατά 4,1% χάρη στο βελτιωμένο μείγμα κατηγορίας προϊόντων και συσκευασίας.

– Οι αυξήσεις τιμών στις αναδυόμενες αγορές, ιδίως στη Νιγηρία, συνετέλεσαν στην αύξηση κατά 10,3% των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση.

«Η εταιρεία πέτυχε σημαντική αύξηση εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο, ισχυρή δυναμική σε επίπεδο τιμών και μείγματος και βελτίωση όγκου πωλήσεων, παρά την αρνητική επίδραση από τη χρονική συγκυρία του Πάσχα”, δήλωσε ο κ. Δημήτρης Λόης, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG και πρόσθεσε: “Είμαστε ικανοποιημένοι από τις υποκείμενες τάσεις στη δραστηριότητά μας. Οι εμπορικές μας πρωτοβουλίες συνεχίζουν να αποδίδουν θετικά αποτελέσματα και να ενισχύουν την αυτοπεποίθησή μας για το υπόλοιπο του έτους».