Coca-Cola HBC: Βελτίωση κερδών και αύξηση εσόδων

Coca-Cola HBC: Βελτίωση κερδών και αύξηση εσόδων

Αύξηση κατά 2,4% των καθαρών εσόδων από πωλήσεις σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση.

Αύξηση 11,8% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη για την Coca-Cola HBC το πρώτο εξάμηνο του 2016 φτάνοντας τα 140 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση ενισχύθηκαν κατά 2,4%, στα 3,0439 δισ. ευρώ.

Επίσης σημειώθηκε και οριακή αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 0,7% λόγω της ανόδου κατά 3,5% στις αναπτυσσόμενες αγορές, έναντι πτώσης 2,8% στις αναπτυγμένες.

Η εταιρεία σημείωσε κατά την ίδια χρονική περίοδο βελτίωση του συγκρίσιμου λειτουργικού περιθωρίου κέρδους κατά 60 μονάδες βάσης, στο 7,5%. Τα οφέλη από τις πρωτοβουλίες αύξησης των εσόδων, το χαμηλότερο κόστος πρώτων υλών και η βελτιστοποίηση του κόστους υπεραντιστάθμισαν τις δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες, ενώ το λειτουργικό περιθώριο κέρδους βελτιώθηκε κατά 90 μονάδες βάσης, στο 7,2% σε δημοσιευμένη βάση.

Τα συγκρίσιμα βασικά κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα €0,416 καταγράφοντας αύξηση 6,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα €0,387, καταγράφοντας αύξηση 12,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Ο κ. Δημήτρης Λόης, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, δήλωσε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την πολύ καλή πορεία της εταιρείας στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Επιτύχαμε σημαντική αύξηση τόσο των εσόδων όσο και του περιθωρίου κέρδους, η οποία οφείλεται στις βελτιωμένες τάσεις αύξησης των τιμών και του μείγματος συσκευασιών των προϊόντων μας, καθώς και στη βελτίωση των λειτουργικών εξόδων και το ευνοϊκό περιβάλλον του κόστους πρώτων υλών.

Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι και αυτό το έτος θα είναι ένα έτος αύξησης των εσόδων σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση καθώς και βελτίωσης του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους».