Coca-Cola Τρία Έψιλον: Με πυξίδα την υγεία των ανθρώπων, τη στήριξη της κοινωνίας και της αγοράς

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Με πυξίδα την υγεία των ανθρώπων, τη στήριξη της κοινωνίας και της αγοράς
Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας.

Γραφεί ο Γιάννης Παπαχρήστου, Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον

Στις δύσκολες στιγμές οι εταιρείες καλούνται να συνδεθούν καλύτερα και βαθύτερα με τα μυαλά και τις καρδιές των ανθρώπων, διευρύνοντας το κοινωνικό τους αποτύπωμα.​

Το πλάνο που υλοποιούµε ως Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον) είναι πολύπλευρο και έχει ως βασικούς στόχους τη στήριξη της κοινωνίας, της Δηµόσιας Υγείας και της Παιδείας και τη φροντίδα των ανθρώπων της πρώτης γραµµής.

Από την πρώτη στιγµή τρεις προτεραιότητες αποτέλεσαν την πυξίδα µας: η υγεία των ανθρώπων µας, η υποστήριξη της αγοράς και η ενίσχυση της κοινωνίας. Εξασφαλίσαµε την προστασία των ανθρώπων µας στην αγορά και στις παραγωγικές µας µονάδες, µεταφέραµε άµεσα τις εργασίες γραφείου και τις συναντήσεις διαδικτυακά, και ορίσαµε αυστηρά µέτρα πρόληψης και προφύλαξης σε κάθε βήµα της εφοδιαστικής αλυσίδας, διασφαλίζοντας ένα ασφαλές και προστατευµένο περιβάλλον εργασίας.

Δώσαµε έµφαση στην απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας µας και της εφοδιαστικής αλυσίδας, ώστε να στηρίξουµε τους πελάτες µας και να εξασφαλίσουµε ότι δεν θα λείψει τίποτα από τους καταναλωτές και πολίτες της χωράς µας.

Από την πρώτη στιγµή της κρίσης βρεθήκαµε δίπλα στην κοινωνία και την αγορά µε αίσθηµα αλληλεγγύης και φροντίδας. Έχουµε ενισχύσει το Εθνικό Σύστηµα Υγείας και τις υποδοµές της χώρας µε τη δωρεά εξοπλισµού για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ παράλληλα διαθέτουµε από την πρώτη στιγµή της πανδηµίας τα προϊόντα µας στους γιατρούς και τους νοσηλευτές της χώρας, ως ένα ελάχιστο δείγµα ευγνωµοσύνης στην ανεκτίµητη συνεισφορά τους.

Μέχρι σήµερα, έχουµε διαθέσει περισσότερα από 447.000 προϊόντα σε 15 Νοσοκοµεία Αναφοράς, ΕΚΑΒ και ΕΟΔΥ, καθώς και σε κοινωνικά παντοπωλεία και εργαζόµενους στον τοµέα καθαριότητας του Δήµου Αθηναίων και θα συνεχίσουµε για όσο χρειαστεί. Μια κίνηση απλή, αλλά µε βαθύ συµβολισµό. Ένα ευχαριστώ προς τους ανθρώπους που αυτές τις µέρες βρίσκονται στην «πρώτη γραµµή» µιας συντονισµένης εθνικής προσπάθειας.

Επιπλέον, σταθεροί στη δέσµευσή µας για την υποστήριξη της νέας γενιάς και αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις στον τοµέα της εκπαίδευσης, προχωρήσαµε σε δωρεά 160 tablets προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευµάτων.

Επιπλέον, εξελίσσουµε το πρόγραµµα Youth Empowered και σε συνεργασία µε την οργάνωση The Tipping Point, υποστηρίζουµε εκπαιδευτικούς και µαθητές σε 270 σχολεία ανά την Ελλάδα, προκειµένου οι εκπαιδευτικοί να εντάξουν οµαλά στην εκπαιδευτική τους διδασκαλία ψηφιακά εργαλεία και οι µαθητές να παραµείνουν συνδεδεµένοι µε τη σχολική κοινότητα.

Μια δράση που µε έχει συγκινήσει ιδιαίτερα, είναι η έµπρακτη στήριξη του προγράµµατος «Βοήθεια στο Σπίτι» στους Δήµους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης. Κάθε µέρα, οι εργαζόµενοί µας, λαµβάνοντας τα απαραίτητα µέτρα προστασίας, παραλαµβάνουν και διανέµουν τρόφιµα και είδη πρώτης ανάγκης στους ανθρώπους που δεν έχουν κάποιον να τους στηρίξει. Ήµουν κι εγώ ανάµεσα τους και ένιωσα µεγάλη συγκίνηση για την στάση των ανθρώπων µας που µε την αλληλεγγύη και την προσφορά τους, συµβάλουν ουσιαστικά στην ιστορία που θα αφήσουµε πίσω µας και τα ιδανικά που θα κρατήσουµε για το µέλλον.

Παράλληλα, συνεχίζουµε να επενδύουµε σε καινοτόµες βιώσιµες λύσεις και υιοθετούµε στην πράξη τις αρχές της κυκλικής οικονοµίας. Το πλαίσιο δράσεών µας ενσωµατώνει πρακτικές και δεσµεύσεις, ένα βήµα πιο µπροστά απ’ όσα υπαγορεύει το ελληνικό και το ευρωπαϊκό ρυθµιστικό πλαίσιο, µε στόχο µας τη µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος των συσκευασιών µας και της συνολικής µας δραστηριότητας. Πιστεύουµε ότι για τον κλάδο µας, έναν υγιή, εξωστρεφή και δυναµικό κλάδο, η κυκλική οικονοµία είναι αφορµή για να ενισχυθεί η καινοτοµία και η ανάγκη για να δράσουµε είναι πλέον επιτακτική.

Στις δύσκολες στιγµές οι εταιρείες καλούνται να επενδύσουν για να κερδίσουν το µέλλον. Τα brands πρέπει να συνδεθούν καλύτερα και βαθύτερα µε τα µυαλά και τις καρδιές των καταναλωτών, διευρύνοντας το κοινωνικό τους αποτύπωµα και να ηγηθούν του δηµοσίου λόγου για αειφόρο ανάπτυξη που σέβεται το ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον.

Συνειδητοποιούµε απόλυτα το ρόλο µας ως µια ιστορική εταιρεία – σύµβολο για τη χώρα µας, και στεκόµαστε υπεύθυνα δίπλα στους ανθρώπους µας, τους συνεργάτες και τους πελάτες µας, στηρίζοντάς τις ανάγκες τους στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Ο πλανήτης, η χώρα και ο κλάδος µας βρίσκονται µπροστά σε µια κοµβική συγκυρία. Οι αποφάσεις που θα πάρουµε και οι πρακτικές που θα υιοθετήσουµε θα καθορίσουν το περιβάλλον αλλά και την οικονοµία µας. Η µεγαλύτερη ενσωµάτωση της βιώσιµης ανάπτυξης στην συνολική επιχειρηµατική στρατηγική των εταιρειών είναι µονόδροµος.

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του Γιάννη Παπαχρήστου στο Fortune Greece ΕΔΩ