«Copilot Key»: Η Microsoft προσθέτει κουμπί AI στα πληκτρολόγια των PC

«Copilot Key»: Η Microsoft προσθέτει κουμπί AI στα πληκτρολόγια των PC
Microsoft logo displayed on a phone screen and Microsoft logo on website displayed on a laptop screen are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on December 28, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η προσθήκη υπογραμμίζει τις φιλοδοξίες της εταιρείας για υπολογιστές με δυνατότητα AI.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι προσθέτει ένα κουμπί στο πληκτρολόγιο των Windows που θα εμφανίζει την υπηρεσία Copilot του τεχνολογικού γίγαντα, στην πρώτη αλλαγή για τη συσκευή εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Το «Copilot Key», που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, σηματοδοτεί την τελευταία προσπάθεια της εταιρείας, η οποία επενδύει δισεκατομμύρια στην τεχνητή νοημοσύνη, να ενσωματώσει την τεχνολογία στα προϊόντα της, σύμφωνα με το Reuters.

Η προσθήκη αυτή υπογραμμίζει τις φιλοδοξίες της εταιρείας για υπολογιστές με δυνατότητα AI.

Τα συγκεκριμένα μηχανήματα λειτουργούν με προηγμένα τσιπ, ικανά να εκτελούν εφαρμογές μεγάλων γλωσσικών μοντέλων που υποστηρίζονται από την τεχνολογία απευθείας στη συσκευή αντί για το cloud.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αναλυτές λένε ότι η εισαγωγή των AI υπολογιστών θα μπορούσε να βοηθήσει την αγορά των PC να ανακάμψει μετά τη μετα-πανδημική της πτώση, με την εταιρεία ερευνών Canalys να αναμένει ότι η υιοθέτηση αυτών των υπολογιστών θα επιταχυνθεί από το 2025 και μετά.

Το πλήκτρο θα λανσαριστεί σε ορισμένους νέους υπολογιστές με τα Windows 11 στην έκθεση τεχνολογίας CES, που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας εντός του μήνα, δήλωσε η Microsoft.

Το πλήκτρο θα είναι διαθέσιμο κάποια στιγμή μετά τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, συμπεριλαμβανομένων των επερχόμενων συσκευών Surface.

Το Copilot, που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο, – το οποίο μπορεί να εκτελεί διάφορες εργασίες, όπως η περίληψη κειμένου και οι εικονικές συναντήσεις – λειτουργεί σε όλες τις εφαρμογές της Microsoft.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: