Cosmote History: Στροφή σε ιστορικά ντοκιμαντέρ κάνουν οι Έλληνες

Cosmote History: Στροφή σε ιστορικά ντοκιμαντέρ κάνουν οι Έλληνες
Το budget των 3 εκατ. ευρώ για πρωτογενές περιεχόμενο, η επέτειος των 5 ετών και το κάλεσμα στα σχολεία!

Στροφή σε ιστορικά ντοκυμαντέρ της νεότερης ιστορίας που βασίζονται σε στοιχεία μυθοπλασίας κάνουν οι Έλληνες τηλεθεατές, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε η διοίκηση του ΟΤΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση 5 ετών από τη δημιουργία του Cosmote History Channel.

Παρουσία ιστορικών, όπως ο Θεόδωρος Τάσσιος, η Μαρία Ευθυμίου, η Λένα Διβάνη κ.α., έγινε ο απολογισμός του συνδρομητικού καναλιού που θέτει στο επίκεντρο του περιεχομένου του την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό με παραγωγές που αναδεικνύουν τα ήθη και έθιμα της χώρας μας, την εξέλιξη της γλώσσας, ενώ παράλληλα προβάλουν το έργο διεθνώς αναγνωρισμένων Ελλήνων.

Πίσω από το όραμα του Cosmote History βρίσκεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος μίλησε για τα προσεχή σχέδια του καναλιού.

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ μιλάει στην συνέντευξη Τύπου για τα δύο χρόνια λειτουργίας του Cosmote History, στο Μαρούσι, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η επέτειος είναι σημαντική και για εμένα προσωπικά αλλά και για την Cosmote. Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε μέσα στην  κρίση ως αντίδοτο στην απαισιοδοξία αλλά και στην αρνητική προβολή που είχε η χώρα στα διεθνή μέσα. Θέλαμε οι Έλληνες να είναι περήφανοι για την πολιτιστική τους κληρονομιά και να δημιουργηθεί μια σημαντική πηγή γνώσης που θα λειτουργήσει ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως έπειτα από πέντε χρόνια, το κανάλι διαθέτει εξ’ ολοκλήρου δικές του παραγωγές και συμπαραγωγές συνεχίζοντας τις επενδύσεις σε πρωτότυπο περιεχόμενο. Το ετήσιο budget αγγίζει ετησίως τα 3 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να δαπανηθεί και φέτος.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 100 παραγωγές και περισσότερες από 800 ώρες πρωτότυπου υλικού. Μέσα στην πανδημία πήραμε την πρωτοβουλία να διαθέσουμε δωρεάν το περιεχόμενο στο κανάλι μας στο YouTube ενώ αντίστοιχη στρατηγική θα ακολουθήσουμε και στην περίπτωση των σχολείων. Μιλάμε για το δημοφιλέστερο κανάλι ντοκιμαντέρ. Είναι μία κίνηση που δεν φαινόταν να έχει οικονομικό επιχειρηματικό όφελος και γνωρίζαμε από την αρχή ότι το business plan δεν θα είχε θετικό αποτύπωμα. Είναι όμως κάτι που το πιστεύουμε και θεωρούμε ότι σε κοινωνικό επίπεδο το όφελος είναι τεράστιο».

Για την επέτειο του 2021 θα δοθεί ειδικό βάρος στον εορτασμό των  200 χρόνων από την απελευθέρωση μας με 11 νέες παραγωγές και συμπαραγωγές για την ελληνική επανάσταση και πάνω από 100 ώρες επετειακού προγράμματος. Το περιεχόμενο θα είναι ελεύθερα διαθέσιμο μέσα από το κανάλι της Cosmote TV στο YouTube για όποιον θέλει να το παρακολουθήσει.

«Είμαστε ανοιχτοί στο να εξετάσουμε προτάσεις τηλεκπαίδευσης με σχολεία ενώ βρισκόμαστε σε συζητήσεις για συνεργασίες με άλλες πλατφόρμες streaming και νέους παραγωγούς. Μας ενδιαφέρει πολύ το κομμάτι της μυθοπλασίας και βλέπουμε ότι οι παραγωγές που στηρίζονται σε αυτό το στοιχείο έχουν και μεγαλύτερη τηλεθέαση. Ο κόσμος ενδιαφέρεται κυρίως για ντοκιμαντέρ που αφορούν την πρόσφατη ιστορία».

Προσεχώς θα προβληθούν ντοκιμαντέρ τα οποία παρουσιάσουν την πορεία του ελληνικού αλφαβήτου μέχρι την επιρροή της αρχαιότητας την σύγχρονη τεχνολογία. Πρόσφατα μάλιστα ξεκίνησε και  συνεργασία με την White Fox για το έργο «Καραγκιόζης:The Movie» την πρώτη ελληνική ταινία 3D Animation μεγάλου μήκους, ενώ εξετάζεται συμπαραγωγή και με το National Geographic.

«Το 2011 μπήκαμε στην δορυφορική κάλυψη δημιουργώντας μία νέα αγορά. Σήμερα έχουμε πάνω από 575.000 συνδρομητές σε μία αγορά από αποτελείται από 1,1 εκατομμύρια νοικοκυριά. Σε αυτά τα νούμερα να προσθέσω ότι η πειρατεία υπολογίζεται σε περίπου 200.000 συνδρομές. Δώσαμε μάχη με τις ρυθμιστικές αρχές για να απλώσουμε οπτικές ίνες στην χώρα και για να απολαμβάνουμε τώρα τέτοιου είδους υπηρεσίες» κατέληξε ο κ. Τσαμάζ.