CruiseInn: Τρεις γυναίκες περιγράφουν το πρώτο εν πλω hackathon

CruiseInn: Τρεις γυναίκες περιγράφουν το πρώτο εν πλω hackathon

Επιχειρηματικές ιστορίες στη μέση του πελάγους. 

Το CruiseInn επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά με στάσεις σε Σαντορίνη, Χανιά, Ρόδο, Μύκονο, Σμύρνη και Τσεσμέ.

Το Code it like a Girl μίλησε με τρεις συμμετέχουσες από προηγούμενα έτη για να σας μεταφέρει το πώς αυτές βίωσαν την εμπειρία της πιο τεχνολογικής κρουαζιέρας που έχει διάρκεια 7 ημέρες και δίνει ως έπαθλο 3.500 ευρώ για να φτιάξεις τη δική σου startup. 

Ελισάβετ Αβερκιάδη, Φοιτήτρια Πληροφορικής στο Aμερικάνικο Kολλέγιο Ελλάδας (Deree)

H Ελισάβετ βρίσκεται στο 4ο έτος σπουδών της στην Πληροφορική και ασχολείται με το web developing και κυρίως με τα chatbots και την τεχνητή νοημοσύνη. Πήρε μέρος στο CruiseInn του περασμένου Οκτωβρίου με θέμα τη γαστρονομία.

CLG: Ελισάβετ, ποιοι λόγοι σε οδήγησαν στο να δηλώσεις συμμετοχή στο CruiseInn;
Ε.Α.: Ο λόγος που αποφάσισα να πάρω μέρος στο CruiseInn ήταν ο καινοτόμος τρόπος με τον οποίο σχεδιάστηκε το hackathon. Λαμβάνει χώρα σε μια κρουαζιέρα, στην οποία εσύ με την ομάδα σου είστε αφοσιωμένοι στο θέμα του τουρισμού ή της γαστρονομίας και έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε ένα προϊόν πάνω σε αυτό. Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε όποια πηγή έμπνευσης και πληροφορίας σας αρέσει. Ακόμη ένας λόγος για τον οποίο θέλησα να συμμετάσχω ήταν για να γνωρίσω άτομα με τον ίδιο τρόπο σκέψης, στα οποία αρέσει ο γρήγορα αναπτυσσόμενος χώρος των startup.

CLG: Πώς ήταν το κλίμα στην κρουαζιέρα;
Ε.Α.: Στην κρουαζιέρα επικρατούσε υγιής ανταγωνισμός. Όλοι ήταν γεμάτοι ενέργεια και έτοιμοι να ωθήσουν την ομάδα τους στην νίκη αλλά και έτοιμοι να περάσουν όμορφα.

CLG: Τρία πράγματα που κέρδισες από αυτή την εμπειρία;
Ε.Α.: Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που απέκτησα από αυτή την εμπειρία είναι η σημασία της συνεργασίας μέσα σε μια ομάδα. Είναι σημαντικό για μια ομάδα να έχει πνεύμα συνεργασίας και αλληλοβοήθειας΄ κάθε μέλος να γεμίζει τα κενά του άλλου. Έμαθα ότι η προσπάθεια δεν πάει ποτέ χαμένη. Τέλος, κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η διασκέδαση. Δουλέψαμε ασταμάτητα με την ομάδα μου για να φτιάξουμε μία πρώτη εφαρμογή (prototype) της ιδέας μας, αλλά ταυτόχρονα το διασκεδάσαμε μέσα από διαλείμματα για ηλιοθεραπεία ή για να εξερευνήσουμε κάποιο από τα νησιά. Όλα αυτά βοήθησαν πολύ στην ομαδικότητά μας και στο να ξεκουραστούμε.

CLG: Γιατί θεωρείς σημαντικό να δηλώσει κάποιος/α συμμετοχή στο CruiseInn;
Ε.Α.: 
Το CruiseΙnn έχει να προσφέρει πολλά στους προγραμματιστές και τις προγραμματίστριες. Έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις με άτομα που έχουν διαφορετικές ειδικότητες και να κατανοήσεις όλη την εικόνα των προγραμμάτων. Οι ικανότητες που θα αναπτύξεις από αυτή την εμπειρία θα σε βοηθήσουν και στην μετέπειτα καριέρα σου. Τέλος, ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και δεν έχω ξανακούσει για hackathon που να γίνεται σε κρουαζιέρα!

 

Ματίνα Πρίγκου, Αρχιτέκτων Μηχανικός

Η Ματίνα, πέρα από αρχιτέκτων, ασχολείται ερασιτεχνικά με το graphic design και συμμετείχε στο πρώτο CruiseInn που διεξήχθη τον Ιούνιο του 2015.

CLG: Ματίνα, εσύ για ποιους λόγους αποφάσισες να συμμετέχεις στο πρώτο CruiseInn;
M.Π.: 
Αρχικά βρήκα πολύ πρωτοποριακή την ιδέα ενός startup διαγωνισμού σε συνδυασμό με την κρουαζιέρα. Η ιδέα του να δουλεύεις ταξιδεύοντας και να αλλάζεις συνεχώς παραστάσεις ήταν εκείνο που με παρακίνησε στο να δηλώσω συμμετοχή. Επίσης, επειδή είχα λίγο καιρό που είχα συμμετάσχει σε έναν άλλο διαγωνισμό startup, ήθελα να ξαναβιώσω την εμπειρία και να γνωρίσω νέους ανθρώπους με όρεξη και πολλή δημιουργικότητα!

CLG: Τι θα έλεγες για την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στη διάρκεια της κρουαζιέρας/διαγωνισμού;
Μ.Π.: Υπήρχε φιλική και συνεργατική διάθεση. Το σημαντικό είναι πως ανεξάρτητα από τους στόχους και τις προσδοκίες καθενός από εμάς, στο τέλος υπήρξε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα από όλες τις ομάδες, γεγονός που το χαρήκαμε όλοι πολύ.

CLG: Τρία πράγματα που κέρδισες από την εμπειρία;
Μ.Π.: Πολλούς φίλους. Γνώσεις διαφορετικές από το background μου. Networking.

CLG: Τι θα έλεγες σε όσες σκέφτονται να δηλώσουν συμμετοχή στο επόμενο CruiseInn;
Μ.Π.: Η συμμετοχή στο CruiseInn 2017 πιστεύω ότι πέρα από γνώσεις θα προσφέρει στις συμμετέχουσες μια εμπειρία ζωής. Είναι ασύλληπτο το τι μπορεί να σου συμβεί κατά τη διάρκεια αυτής της κρουαζιέρας, από το να γνωρίσεις απλά νέους φίλους, μέχρι και να βρεις τους μελλοντικούς σου συνεργάτες σε κάποιο project το οποίο έχεις ήδη στο μυαλό σου! Ό,τι από τα παραπάνω κι αν είναι αυτό, κοίτα να το χαρείς και να «πάρεις» όσα περισσότερα μπορείς από αυτό το ταξίδι!

Κωνσταντίνα Μακριδάκη, CRM consultant στην Cognity

Η Κωνσταντίνα Μακριδάκη είναι απόφοιτη Πληροφορικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συμμετείχε στο CruiseInn Μαΐου 2016 όσο ακόμα ήταν φοιτήτρια. Το θέμα του CruiseInn εκείνης της περιόδου ήταν ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός.

CLG: Κωνσταντίνα, εσύ για ποιους λόγους συμμετείχες στο CruiseInn;
K.M.: Ήθελα να μάθω περισσότερα για το ποιες εφαρμογές μπορεί να έχει ο πολιτισμός στην τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα και να συνδυάσω τη γνώση αυτή με ένα ταξίδι σε πολλά μέρη.

CLG: Πώς βρήκες το κλίμα στην κρουαζιέρα;
K.M.: 
Το κλίμα ήταν κυρίως φιλικό στην κρουαζιέρα. Υπήρχε βέβαια και συναγωνισμός μεταξύ των συμμετεχόντων.

CLG: Τι θα έλεγες πως κέρδισες από αυτή την εμπειρία;
Κ.Μ.: Το CruiseInn αποτέλεσε την πρώτη μου επαγγελματική δικτύωση με τον επιχειρηματικό/τεχνολογικό τομέα. Ήταν ευκαιρία να δω τις απαιτήσεις της αγοράς, αλλά και τις ελλείψεις μου για να «κατακτήσω» αυτές τις απαιτήσεις. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας, άρχισα να δουλεύω πιο αποτελεσματικά πάνω σε αυτές.

CLG: Γιατί είναι σημαντικό να συμμετάσχει μία κοπέλα στο φετινό CruiseInn;
K.M.: 
Είναι σημαντικό να συμμετάσχει μια κοπέλα στο CruiseInn 2017 γιατί αποτελεί ένα ταξίδι ζωής. Ανακαλύπτεις νέα μέρη, νέους συνεργάτες και πιθανούς φίλους, αλλά και νέες δυνατότητες του εαυτού σου, που πιθανώς να μην ήξερες μέχρι τότε ότι είχες.

To CruiseInn, μία μοναδική κατά τη γνώμη μας εμπειρία επιχειρηματικότητας που αποτελεί συμπαραγωγή του ThinkBiz και της Celestyal Cruises, επανέρχεται στις 23-29 Ιουνίου και προσκαλεί φοιτητές/φοιτήτριες και νέους/νέες επαγγελματίες, 18-30 ετών, να δημιουργήσουν τη δική τους startup στους τομείς του Τουρισμού, της Οινογαστρονομίας και της Ναυτιλίας.

Το Code It Like a Girl συμμετέχει στο CruiseInn ως Community Partner.

Πηγή: Code it Like a Girl

Διαβάστε επίσης “επιχειρηματικά” tips από την Γιολάντα Σαούγκου – μέλος της ομάδας διοργάνωσης του CruiseInn, ως μέλος του φοιτητικού οργανισμού επιχειρηματικότητας ThinkBiz

Διαβάστε ακόμα: Από τον hackathon στην οικονομία – Η «βουτιά» της hopwave στο real business.