Δε θα πιστεύετε πόση ζάχαρη έχει ένα ρόφημα των Starbucks

Δε θα πιστεύετε πόση ζάχαρη έχει ένα ρόφημα των Starbucks

Αρκετοί καφέδες ξεπερνούν σε περιεκτικότητα τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα ζάχαρης.

Caramel Frappuccino, White Mocha κι άλλα ροφήματα των Starbucks μας γεμίζουν τύψεις, εξαιτίας των θερμίδων που διαθέτουν. Κι όμως θα εκπλαγείτε όταν μάθετε πραγματικά πόση ζάχαρη περιέχουν.

H εταιρεία Action on Sugar με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανέλυσε 131 ροφήματα σε εστιατόρια και αλυσίδες καφέ για να καταγράψουν ποια η περιεκτικότητας τους σε ζάχαρη. Η έκθεση διαπίστωσε ότι τα Starbucks είναι απ’ τους κορυφαίους «παραβάτες».

Η ομάδα αξιολόγησε 34 ροφήματα της εταιρείας, επτά εκ των οποίων κατέλαβαν μια θέση στη πρώτη δεκάδα. Το ρόφημα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας είναι το Venti Grape Mulled Fruit με chai, πορτοκάλι και κανέλα, που περιέχει μια ασύλληπτη ποσότητα ζάχαρης: 25 κουταλάκια του γλυκού ή 99 γραμμάρια.

Η American Heart Association συνιστά ότι οι άνδρες πρέπει να καταναλώνουν έως 9 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη ανά ημέρα, τη στιγμή που η ποσότητα για τις γυναίκες είναι στα 6 κουταλάκια του γλυκού. Από τα 131 ποτά, το 35% να περιέχει ακριβώς ή περισσότερη από τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα ζάχαρης για τους άνδρες και το 80% περιέχει τόση ή περισσότερη από τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα για τις γυναίκες.

«Αυτή η έρευνα είναι μια ακόμα απόδειξη της σκανδαλώδους ποσότητας της ζάχαρης που προστίθενται στα τρόφιμα και τα ποτά μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Action on Graham MacGregor.