Debate-Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Κανείς δεν κατάλαβε γιατί οδηγήσατε τη χώρα σε εκλογές

Debate-Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Κανείς δεν κατάλαβε γιατί οδηγήσατε τη χώρα σε εκλογές
(Ξένη δημοσίευση) Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης λίγο πριν ξεκινήσει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, στο Ραδιοτηλεοπτικό Μέγαρο της ΕΡΤ, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015. Το ντιμπέιτ (Debate) πραγματοποιείται μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Ραδιοτηλεοπτικό Μέγαρο της ΕΡΤ για τις εκλογές, της 20ης Σεπτεμβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας, παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει ακόμα στο τραπέζι το Grexit και αν η κυβέρνηση θα αναγκάζεται να λέει σε όλα ναι υπό το φόβο μιας χρεοκοπίας ο κ Μεϊμαράκης εξέφρασε την απορία του γιατί ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε εκλογές. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να είχε ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης πριν οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. «Από τη μέρα που υπέγραψε το μνημόνιο οι Έλληνες βλέπουν έναν άλλον Τσίπρα». Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως πότε δεν είπε στον κ. Τσίπρα να φέρει «ότι να ναι» αλλά του επεσήμανε πως θα πρέπει να βιαστεί και επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι παρεμβάσεις της ΝΔ στο ΕΛΚ για τον περιορισμό των μέτρων. Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη ο κ. Τσίπρας είχε καλύτερη αντιμετώπιση από την Ευρώπη από ότι είχε η κυβέρνηση της ΝΔ τους τελευταίους 6 μήνες.

Η ΝΔ έχει μία μακρά ιστορία, έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ. Αν η Ευρώπη είχε μπορέσει να αντιδράσει διαφορετικά ίσως η κρίση θα ήταν διαφορετική. Η χώρα ήταν αδύναμη, έχει και η ΝΔ κάνει τα λάθη της. Όμως άλλαξε η Ελλάδα, αλλάξαμε και εμείς και έχουμε διδαχτεί από τα λάθη και δεν θα ξανακάνουμε τα ίδια» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ΝΔ έχει κάνει την αυτοκριτική της και έχει διδαχθεί από τα λάθη της. Ο κ. Μεϊμαράκης κληθείς να σχολιάσει αν η ΝΔ έχει μετανιώσει που δεν στήριξε το πρώτο μνημόνιο τόνισε πως η χώρα θα είχε τελείως διαφορετική πορεία αν ο κ. Τσίπρας δεν είχε τορπιλίσει την πορεία της χώρας τον τελευταίο χρόνο.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για το πως μπορεί να γίνει μια συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων ο κ.Μεϊμαράκης επανέλαβε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάθει μετάλλαξη μετά την υπογραφή του μνημονίου. « Δεν σας λέω ούτε για πρωθυπουργό ούτε για αντιπρόεδρο, φέρατε το μεγαλύτερο κακό μέσα σε λίγους μήνες» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας όμως πως «αν υποσχεθείτε πως θα υλοποιήσουμε αυτά που εσείς δεσμευτήκατε και υπογράψατε μπορούμε να πάμε μαζί για ένα διάστημα».

Δεν σημαίνει η σύσταση ενός υπουργείου και λύση του προβλήματος» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας σε ερώτηση για το μεταναστευτικό. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κα Χριστοδουλοπούλου ότι νόμιζε πως οι μετανάστες λιάζονταν και εξαφανίζονταν και επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει διαχωρισμός των μεταναστών από τους πρόσφυγες.

«Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι υπάρχει ένα κύμα προσφύγων και μεταναστών. Ως προς τους πρόσφυγες , έπρεπε να είχε εγκατασταθεί η γραφειοκρατία στα νησιά για να εξυπηρετηθούν. Ως προς τους μετανάστες οφείλουμε να τους επαναπροωθούμε» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.