Δεύτερο δημοψήφισμα για Brexit ζητούν οι Εργατικοί

Δεύτερο δημοψήφισμα για Brexit ζητούν οι Εργατικοί
epa07396230 Britain's opposition Labour Party leader Jeremy Corbyn leaves his home in north London, Britain, 25 February 2019. Labour's deputy leader Tom Watson on 24 February called for Corbyn to take personal leadership of efforts to tackle antisemitism in his party following the resignation of nine Labour MPs last week. EPA/VICKIE FLORES

Ολική στροφή στη στάση για το ζήτημα της εξόδου. Ζητούν ξανά τη γνώμη του λαού εάν απορριφθεί εκ νέου το σχέδιο της Μέι.

 

Η συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit πρέπει να τεθεί προς έγκρισιν σε δεύτερο δημοψήφισμα, εάν αυτή υπερψηφιστεί από το Κοινοβούλιο, δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ, αρμόδιος του Εργατικού Κόμματος για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Δευτέρα το Εργατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, εάν οι βουλευτές απορρίψουν το εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η επιλογή στο δεύτερο δημοψήφισμα θα πρέπει να είναι ανάμεσα στην παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την αποχώρηση με βάση μία «αξιόπιστη συμφωνία» που θα έχει την υποστήριξη του Κοινοβουλίου.

Εάν η συμφωνία της πρωθυπουργού εγκριθεί, αυτή η συμφωνία πρέπει να τεθεί προς έγκρισιν σε δημόσια ψηφοφορία, δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ.