Δείτε το νέο επεισόδιο του Business Μοnitor: Οι δύο πόλεμοι και η θέση της Ελλάδας

Δείτε το νέο επεισόδιο του Business Μοnitor: Οι δύο πόλεμοι και η θέση της Ελλάδας
Νέο επεισόδιο Business Monitor αυτή την Κυριακή 26/11 στη συχνότητα του One Channel και διαδυκτιακά στο Youtube Channel της εκπομπής.

Στο νέο επεισόδιο του Business Monitor μιλάμε για ένα θέμα που βρίσκεται στην κορυφή του ενδιαφέροντος σε όλο τον κόσμο. Επηρεάζει τη ζωή μας, την οικονομία, τις αγορές, κυρίως, όμως, απειλεί την ειρήνη και τη δημοκρατία.

Έχουμε δύο πολέμους που μαίνονται ταυτόχρονα στη γειτονιά μας. Ουκρανία – Ρωσία και Ισραήλ – Γάζα. Ο ένας συμπληρώνει δύο χρόνια, ο άλλος σχεδόν δύο μήνες. Δύο συρράξεις που μπορεί να έχουν πολλές διαφορές, όμως ο κίνδυνος επέκτασης είναι ο κοινός παρονομαστής, την ώρα που για κανέναν από τους δύο πολέμους δεν είναι ορατό το τέλος.

Ποια είναι σήμερα η κατάσταση στα μέτωπα των συρράξεων, ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τις διεθνείς αγορές, το εμπόριο, την εφοδιαστική αλυσίδα, τις τιμές του πετρελαίου και πώς επηρεάζεται η Ελλάδα;

 

Συμμετέχουν:

– O Άγγελος Συρίγος, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Βουλευτής ΝΔ και ο Σωτήρης Δανέζης, δημοσιογράφος, αναλυτής διεθνών θεμάτων και πολεμικός ανταποκριτής.

– O Oρέστης Ομράν, Partner DLA Piper.

Δείτε ακόμη στο Βusiness Monitor:

– Eπίσκεψη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και συνέντευξη με τον Πάνο Ξενοκώστα, Founder & CEO ONEX: Την επανατοποθέτηση της Ελλάδας γεωστρατηγικά, την μετατροπή της σε γεωστρατηγικό κόμβο για την επάρκεια της Ευρώπης σε LNG, LPG και πλατφόρμες αιολικής ενέργειας, αλλά και την πλήρη αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας σηματοδοτεί η αναδιάρθρωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας από την ONEX και η συμφωνία χρηματοδότησης που υπεγράφη μεταξύ του ομίλου και του αμερικανικού αναπτυξιακού οργανισμού DFC, για παροχή 125 εκατ. δολαρίων για την αναγέννηση των Ναυπηγείων.

Κεφάλαια τα οποία αναμένεται να συμβάλουν καταλυτικά στον μετασχηματισμό των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε έναν υπερσύγχρονο ναυπηγικό κόμβο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Συντονιστείτε στο One Channel και ελάτε να μοιραστούμε μαζί τις εμπειρίες, την πληροφορία και τα εργαλεία που επιταχύνουν το δρόμο για ένα βιώσιμο κόσμο, με ίσες ευκαιρίες, χωρίς αποκλεισμούς!

Business Monitor: Με την Αναστασία Παρετζόγλου και τον Τάσο Ζάχο.

Αρχισυνταξία: Βασίλης Σαμούρκας.

Δημοσιογραφική Ομάδα: Μαρία Ακριβού, Ιωάννα Θωμά, Αλεξάνδρα Γκίτση.

Εκτέλεση Παραγωγής & Μedia Consulting: Danezis Stories