Δέκα και ένας τρόποι για να ενισχύσετε την μνήμη σας

Δέκα και ένας τρόποι για να ενισχύσετε την μνήμη σας

Απλές και εύκολες ασκήσεις για να μην μένετε αδρανείς.

Δεν είναι λίγες οι φορές στην καθημερινότητα που πιάνουμε τον εαυτό μας να κάνει αυτές τις ερωτήσεις και τότε είναι που αρχίζουμε να αμφιβάλλουμε για την φυσική κατάσταση του μυαλού μας. Δείτε λοιπόν με ποιους τρόπους μπορείτε να προλάβετε τέτοιες καταστάσεις, με ποιες τροφές θα ενισχύσετε την μνήμη σας και ποιες καθημερινές συνήθειες μπορούν να κρατήσουν το μυαλό σας κοφτερό και «ακμαίο» κάθε στιγμή.

1. Γυμναστική… εγκεφάλου
Ξεκινάμε με όλα αυτά τα απλά πράγματα που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας, βάζοντας το μυαλό μας σε… εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής.

2. Διάβασμα
Το προφανές είναι και το πιο αποτελεσματικό. Διαβάζοντας κάποιες σελίδες από ένα βιβλίο κάθε μέρα, ενεργοποιείτε τους νευρώνες του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνοι για την μνήμη και τον κρατάτε σε εγρήγορση. Αν δεν είστε φίλοι του βιβλίου, ένα περιοδικό μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά. Μην πετάτε επίσης τις κυριακάτικες εφημερίδες και τα ένθετά τους, κρατώντας μόνο τα DVD. Αφιερώστε λίγο χρόνο από το απόγευμα της Κυριακής σας στην ανάγνωσή τους και θα μας θυμηθείτε.

3. Παιχνίδια… μυαλού
Αρχίζουμε με τα κλασικά: ένα σταυρόλεξο πού και πού, μερικά Sudoku, λίγο «σκάλισμα» του κύβου του Ρούμπικ ή η συναρμολόγηση ενός παζλ μπορούν να αποδειχθούν άκρως εποικοδομητικές «τροφές» για το μυαλό σας. Δεν μένουμε μόνο σε αυτά όμως, και αξιοποιούμε και την τεχνολογία: Online quiz, γρίφοι και brain training sites θα σας διασκεδάσουν, θα γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σας και χωρίς να το καταλάβετε θα έχουν ακονίσει το μυαλό σας και τις ικανότητές του. Προσπαθήστε να δοκιμάζετε καινούρια παιχνίδια κάθε φορά για να μην αφήσετε τον εγκέφαλό σας να «περιπέσει» στο αμάρτημα της συνήθειας και της οκνηρίας.

Διαβάστε περισσότερα στο neolaia.gr