Δέκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα- Συνολικά 99 σε όλη τη χώρα

Δέκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα- Συνολικά 99 σε όλη τη χώρα
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ περνά την πύλη του νοσοκομείου Αττικόν, στο Χαϊδάρι, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020. Στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, μεταφέρεται η νεαρή γυναίκα, που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό στην Αθήνα. Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κοροναϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικό νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε ανακοινώσεις για δέκα νέα κρούσματα κορονοϊού προχώρησε το Υπουργείο Υγείας. Και δεύτερος στην εντατική στο ΑΧΕΠΑ.

Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Τετάρτης, με τα συνολικά κρούσματα του covid-19 να ανέρχονται στα 99 στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το σύνολο των προσβληθέντων 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας. Δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.