Δέκα τραυματίες από επίθεση με χειροβομβίδα στην Κένυα

Δέκα τραυματίες από επίθεση με χειροβομβίδα στην Κένυα

Μνήμες από την πολιορκία του εμπορικού κέντρου Westgate ξύπνησε η έκρηξη σήμερα το πρωί στο τουριστικό θέρετρο του Ντιάνι.

Σε δέκα τραυματίες ανέρχεται ο απολογισμός από την έκρηξη χειροβομβίδας σε εστιατόριο τουριστικής περιοχής νότια της Μομπάσα, στις ακτές της Κένυας.

«Έκρηξη σημειώθηκε σε ένα μπαρ και δέκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν», δήλωσε ο Τζακ Εκακούρο, διοικητής της αστυνομίας της περιοχής Ντιάνι, όπου συνέβη το περιστατικό.

Το μπαρ Tandoori δέχθηκε την επίθεση αγνώστων κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ενώ ήταν κατάμεστο από κόσμο. Αυτήν την περίοδο του έτους είναι μεγάλη η τουριστική κίνηση στην περιοχή, γνωστή για τη δράση εξτρεμιστικών οργανώσεων και για θρησκευτικές εντάσεις.  Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι δράστες διέφυγαν με μοτοσυκλέτα.

Ο Εκαντούρο δεν είπε ποιοί βρίσκονται πίσω από την επίθεση, αλλά το περιστατικό φέρνει στο νου την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Westgate της πρωτεύουσας Ναïρόμπι πριν τρεις μήνες από μέλη της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ της Σομαλίας, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα και επιθυμεί την αποχώρηση των κενυατικών δυνάμεων από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: Η άγνωστη «πολυεθνική» Αλ Σαμπάμπ