Δέκα χρόνια Fortune Greece: Μια μεγάλη γιορτή, πολλές ευχές και μηνύματα από εμβληματικούς επιχειρηματικούς ηγέτες

Δέκα χρόνια Fortune Greece: Μια μεγάλη γιορτή, πολλές ευχές και μηνύματα από εμβληματικούς επιχειρηματικούς ηγέτες
Forever Forward: Το Fortune γιόρτασε δέκα χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα – Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα μιας συναρπαστικής γιορτής. 

Στις 12 Ιουλίου το Fortune Greece γιόρτασε δέκα χρόνια δυναμικής παρουσίας στην ελληνική αγορά με μια κορυφαία εκδήλωση στο The Ellinikon Experience Park!

To «παρών» έδωσαν εταιρείες, οργανισμοί και πρόσωπα που συμπορεύτηκαν με το Fortune Greece αυτή τη δεκαετία μέσα από τις πλατφόρμες του (site, live media, έντυπες εκδόσεις). Εμβληματικοί επιχειρηματικοί ηγέτες, μαζί με το δυναμικό οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και τις ισχυρές «κυρίες» των επιχειρήσεων, μοιράστηκαν το όραμα, τη στρατηγική και τις πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν την οικονομία και την κοινωνία στο αύριο με συνέπεια, ακεραιότητα, ηθική και ισονομία.

Περισσότερα από 400 άτομα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με επιλεγμένους επιχειρηματίες και CEOs, που τίμησαν το Fortune Greece, και πέρασαν on stage τα δικά τους μηνύματα.

Στο πλευρό του Fortune Greece στο The Ellinikon Experience Park, βρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, όπως πο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, η Υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Χρίστος Δήμας.

Στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής, πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των Πιο Αξιοθαύμαστων εταιρειών στην Ελλάδα για το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παύλος Ευθυμίου, Partner Fortune Greece, άνοιξε την εκδήλωση και καλώσόρισε το ενθουσιώδες κοινό.

«Απόψε γιορτάζουμε τα δέκα χρόνια του Fortune στην Ελλάδα, μαζί με εσάς, τους ανθρώπους και τις εταιρείες που συμπορευτήκαμε, που μαζί μετατρέψαμε τις προκλήσεις σε ευκαιρίες! Και, παράλληλα, θα βραβεύσουμε τις 20 Πιο Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις που αναδεικνύει κάθε χρόνο η μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα, ένας θεσμός στον οποίο συμμετείχαν 440 εταιρείες και περισσότερα από 2.400 ανώτερα και ανώτατα στελέχη της αγοράς, C-Level και CEOs

Επεσήμανε ακόμη ότι «το Fortune ως Μέσο και ως Mindset είναι αφιερωμένο σε εσάς, στο Forward Thinking επιχειρηματικό οικοσύστημα. Χωρίς εσάς, δεν υπάρχει η βάση πάνω στην οποία εμείς χτίζουμε και δημιουργούμε. Αντλούμε τη δύναμή μας από την πρωτοπορία της διεθνούς επιχειρηματικότητας. Τις επιχειρήσεις που αλλάζουν τον κόσμο προς το καλύτερο, κολυμπούν αντίθετα στο ρεύμα, ταράζουν τα νερά και ανοίγουν νέους δρόμους για το αύριο».

Ακολούθησε το μήνυμα της Μελίνας Παΐζη, Γενικής Διευθύντριας Ανάπτυξης του Ελληνικού και Διαχείρισης των Εμπορικών Κέντρων του Ομίλου LAMDA Development, που φιλοξένησε την μεγάλη εκδήλωση. Η κα. Παΐζη ανέφερε μεταξύ άλλων σχετικά: «Σας καλωσορίζω στο Ελληνικό εκ μέρους της Lamda Development. Είναι χαρά μας, που η γιορτή του Fortune GREECE, γίνεται σε αυτόν εδώ τον χώρο, καθώς το “Forever Forward” δεν θα μπορούσε να εκφράζει καλύτερα και το δικό μας όραμα για το Ελληνικό, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Ένα έργο καινοτόμο, ορόσημο για την χώρα μας, με τεράστια δυναμική και ανεξάντλητες προοπτικές».

Παύλος Ευθυμίου, Partner Fortune Greece
Παύλος Ευθυμίου, Partner Fortune Greece.

Aναστασία Παρετζόγλου: «Η πρώτη δεκαετία ήταν συναρπαστική. Δεν φαντάζεστε τι σας ετοιμάζουμε για την επόμενη»!

Η Executive Chair του Fortune Greece Αναστασία Παρετζόγλου αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε το 2013, δηλώνοντας χαρούμενη αλλά και ιδιαίτερα συγκινημένη για την επέτειο.

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, την κάθε μια και τον καθένα από εσάς, που μας τιμάτε με την παρουσία σας. Είναι μεγάλη υπόθεση για όλους στο Fortune που βρίσκεστε εδώ μαζί μας…Θα σας ζητήσω να κοιτάξουμε γύρω μας, το Ellinikon Experience Park. Πριν 10 χρόνια το Ελληνικό ήταν μια ουτοπία. Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα χτιζόταν ποτέ. Και όμως σήμερα είμαστε εδώ, σε ένα χώρο βαθιά συμβολικό για την απόσταση που διανύσαμε τα τελευταία δέκα χρόνια, ως χώρα, ως ελληνική επιχειρηματικότητα, μέσα από πρωτοφανείς δυσκολίες και εμπόδια. Αυτή η ίδια απόσταση, η ίδια διαδρομή αποτυπώθηκε στα τεύχη, το site και τα live media του Fortune αυτή τη δεκαετία. Αλλά και στη δημιουργική περιπέτεια του καθενός και της καθεμιάς από εσάς που συμπορευτήκαμε».

Αναστασία Παρετζόγλου, Executive Chair του Fortune Greece.

Kαι πρόσθεσε: «Η σημερινή βραδιά είναι μια μεγάλη γιορτή. Γιορτάζουμε όσα υπερβήκαμε σε μια από τις πιο ταραχώδεις, απρόβλεπτες αλλά ενδιαφέρουσες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας. Αυτή η δεκαετία, δεν ήταν μια χαμένη δεκαετία. Αντίθετα! Ήταν η δεκαετία που μας έδωσε την ευκαιρία να αναμετρηθούμε με τον εαυτό μας και να βγούμε πιο δυνατοί, να βγούμε νικητές. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μας στην Αμερική, που μας πρόσφεραν την τεχνογνωσία ενός κορυφαίου business brand και κυρίως μας δυνάμωσαν με τα λόγια και την εμπιστοσύνη τους. Και ιδιαίτερα, τον Jim Jakovides, Managing Director, Europe at Fortune, που είμαστε από την πρώτη μέρα μαζί και βρίσκεται σήμερα εδώ, μαζί μας».

Κλείνοντας την ομιλία της αναρωτήθηκε: «Τι σημαίνει, αλήθεια Fortune; Fortune σημαίνει περιουσία, σημαίνει και τύχη, σημαίνει και μέλλον. Fortune teller είναι αυτός που αφουγκράζεται το μέλλον, προβλέπει το μέλλον, μιλάει για το μέλλον. Και εμείς στο Fortune θέλουμε να συνεχίσουμε να μιλάμε για το μέλλον, για τους ανθρώπους που χτίζουν το μέλλον, που διαμορφώνουν την τύχη τους σε αυτό τον κόσμο και δεν αφήνουν τον κόσμο να διαμορφωθεί από την τύχη. Σήμερα γιορτάζουμε την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά της ομάδας μας μαζί με τον δικό σας αγώνα που διαμορφώνει το «αύριο» του ελληνικού επιχειρείν. Η πρώτη δεκαετία ήταν συναρπαστική! Δεν φαντάζεστε τι σας ετοιμάζουμε για την επόμενη».

Jim Jakovides, Managing Director, Europe at Fortune.

Τάσος Ζάχος: To σύνθημα «Forever Forward» αναδεικνύει τη φιλοσοφία του Fortune Greece

Ο Τάσος Ζάχος, CEO/Editor in Chief Fortune Greece, ευχαρίστησε θερμά την ομάδα και τους συνεργάτες του Fortune και ειδικά την Αναστασία Παρετζόγλου που τον επέλεξε ως «συνοδοιπόρο» και τον εμπιστεύτηκε σε όλη αυτή την προσπάθεια από την αρχή.

Αναφερόμενος στην επέτειο για τα δέκα χρόνια, τόνισε σχετικά: «H δεκαετία που πέρασε είναι ένας χρήσιμος οδηγός για όσα θα ακολουθήσουν μέσα από αυτά που ήδη έχουν συμβεί, σε μια εποχή που όλοι αναζητούμε τις δικές μας «πυξίδες». Στο Fortune Greece άλλωστε πάντα μας αρέσει να κοιτάμε στον μέλλον και για αυτό το μότο που συμπυκνώνει καλύτερα από το καθένα την πορεία μας είναι το «Forever Forward». Προσβλέπουμε σε μια πολύ συναρπαστική επόμενη δεκαετία για να συνεχίσουμε το έργο μας, που καλύτερα από όλους περιέγραψε πριν λίγο στο δικό του μήνυμα ο Alan Murray, CEO Fortune Media, σε μια πρόταση: «να κάνουμε τις επιχειρήσεις καλύτερες με όλη τη σημασία της λέξης».Οι προκλήσεις είναι πολλές. Το ελεύθερο εμπόριο, η ενίσχυση της καινοτομίας, οι μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση, η βιωσιμότητα και η επανεξέταση του ρόλου των επιχειρήσεων, μέσω της ένταξης του σκοπού στο στρατηγικό τους «DNA», είναι μόνο μερικές από αυτές».

Τάσος Ζάχος, CEO Forward Media & Editor in Chief Fortune Greece

Για την επόμενη μέρα του Fortune Greece ανέφερε ότι θα συνεχίζει να επενδύει στους ανθρώπους του, στον δικό του ψηφιακό μετασχηματισμό, στην παραγωγή πρωτογενούς περιεχομένου με έμφαση στα νέα ψηφιακά εργαλεία, στα live media, στις συνέργειες με τον επιχειρηματικό κόσμο.

«Το Fortune Greece θα συνεχίσει να συγκρίνει και να αξιολογεί επιχειρήσεις με λίστες όπως αυτές που καταρτίζει τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτό που δεν αλλάζει είναι οι αξίες και τα πιστεύω μας. Τα καταφέραμε, εκτιμώντας το όραμα, την καινοτομία, την επιστήμη, τη δημιουργικότητα, τη συνεργατικότητα, την εξωστρέφεια».

Τέλος ειδική αναφορά έκανε στην ίδρυση της Forward Media, η οποία εκπροσωπεί από το 2020 το Fortune στην Ελλάδα.

«Η αποστολή μας από το 2020, με την ίδρυση της Forward Media, αποκτάει ευρύτερα χαρακτηριστικά στον χώρο των ΜΜΕ και της επικοινωνίας, με νέα προϊόντα, υπηρεσίες και συνεργασίες, έχοντας πάντα ως αιχμή του δόρατος το «Fortune Way of Thinking». Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τους «game changers», τη νέα γενιά επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, να συν διαμορφώσουμε τις τάσεις, να φέρνουμε στο προσκήνιο όσα έχουν πραγματική σημασία, όχι μόνο για το σήμερα αλλά, κυρίως, για το αύριο. Και θα το πετύχουμε με όλους εσάς στο πλευρό μας… Σας ευχαριστούμε».

Αlan Murray: Στόχος μας είναι να κάνουμε τις επιχειρήσεις καλύτερες με όλη τη σημασία της λέξης

Το δικό του μήνυμα έστειλε από τη Νέα Υόρκη ο CEO Fortune Media, Alan Murray.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Θέλω να συγχαρώ το Fortune Greece για τη 10η επέτειό του. Μακάρι να μπορούσα να είμαι εκεί αυτοπροσώπως. Η δεκαετία αυτή αποτέλεσε ένα ορόσημο – δέκα πολύ ταραχώδη χρόνια για την Ελλάδα και τον κόσμο. Σίγουρα, οι επιχειρήσεις άλλαξαν δραματικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και το Fortune προσπάθησε με κάθε τρόπο να παρακολουθήσει τις αλλαγές αυτές. Στο Fortune λέμε ότι στόχος μας είναι να κάνουμε τις επιχειρήσεις καλύτερες με όλη τη σημασία της λέξης και είμαστε ευτυχείς που το Fortune Greece είναι ο εταίρος μας σε αυτή την προσπάθεια».

Δείτε το μήνυμα του Alan Murray:

Οι επιχειρηματικοί ηγέτες που μας τίμησαν

Στη μεγάλη γιορτή του Fortune Greece, εμβληματικοί επιχειρηματικοί ηγέτες, με τους οποίους ζήσαμε συναρπαστικές στιγμές αυτή τη δεκαετία, μοιράστηκαν on stage, σκέψεις και συναισθήματα με το βλέμμα στο μέλλον.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά και τιμητικά μηνύματα τους Χρήστο Χαρπαντίδη, Vice President Philip Morris International, South-East Europe, Μελίνα Παϊζη, Chief Development and Investment Portfolio Officer LAMDA Development, Σπύρο Θεοδωρόπουλο, CEO Bespoke SGA Holdings, Θεόδωρο Φέσσα, Πρόεδρο Quest Group, Ιουλία Τσέτη, CEO Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, Αντρέα Αθανασόπουλο, Deputy CEO, Group Chief Transformation Officer, Digital & Retail Eurobank , Γιώργο Μαργώνη, CEO Παπαστράτος , Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρο & CEO Abbvie Pharmaceuticals , Δρ. Άρι Καρυτινό, CEO Prodea Investments και Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς, General Manager Greece & Cyprus Coca Cola 3Ε.

*Δείτε στο Youtube Channel του Fortune Greece τις ευχές των CEOs για τα Δέκα Χρόνια Fortune Greece.

**Δέκα χρόνια Fortune Greece: 100 επιχειρηματίες μας εύχονται χρόνια πολλά! 

1/10
Μελίνα Παϊζη, Chief Development and Investment Portfolio Officer LAMDA Development
Χρήστος Χαρπαντίδης, Vice President Philip Morris International, South-East Europe
Σπύρος Θεοδωρόπουλος, CEO Bespoke SGA Holdings
Ιουλία Τσέτη, CEO Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη
Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος Quest Group
Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος & CEO Abbvie Pharmaceuticals
Γιώργος Μαργώνης, CEO Παπαστράτος
Αντρέας Αθανασόπουλος, Deputy CEO, Group Chief Transformation Officer, Digital & Retail Eurobank
Δρ. Άρις Καρυτινός, CEO Prodea Investments
Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς, General Manager Greece & Cyprus Coca Cola 3Ε

Ξεχωριστό σημείο της γιορτής αποτέλεσε η βράβευση των Most Admired Companies in Greece 2023, της μεγαλύτερης έρευνας για την εταιρική φήμη στη χώρα, που έγινε θεσμός και σημείο αναφοράς για τη δύναμη του Brand των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

1/32
Αναστασία Παρετζόγλου, Executive Chair Fortune Greece
Τάσος Ζάχος, CEO Forward Media & Editor in Chief Fortune Greece
Τάσος Ζάχος, CEO Forward Media & Editor in Chief Fortune Greece, Αναστασία Παρετζόγλου, Executive Chair Fortune Greece
Γιώργος Μαργώνης, CEO Παπαστράτος
Λάμπρος Παπακοσμάς, Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, Σκλαβενίτης
Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς, CEO, Coca Cola 3E
Κώστας Γεράρδος, CEO, Plasio Computers
Στέφανος Θεοχαρόπουλος, Chief Office Τεχνολογίας & Λειτουργιών, ΟΤΕ Group
Πάνος Κωνσταντόπουλος, Αντιπρόεδρος, Kaizen Gaming
Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας, Eurobank
Εύη Μωραϊτη, Διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού, Amgen
Άγγελος Καλογεράκος, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Όμιλος ΤΙΤΑΝ
Μίκα Παπαηλιού, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Pfizer
Βασίλης Γούναρης, CEO, BASF Hellas
Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, CEO, ABBVIE
Alocci Cristiano, CEO, Barilla Hellas
Ντένα Νικολαΐδου, Head Patient Access, Health Policy & Public Affairs, Novartis Hellas
Γιάννης Γκιμούσης, Staffing Director, Randstad
Δημήτρης Εφορακόπουλος, Πρόεδρος & CEO, Info Quest Technologies
Papastratos Team
Amgen Team
Info Quest Team
Kaizen Gaming Team
Barilla Hellas Team
Sklavenitis Team
Ote Group Team
Coca Cola 3E Team
Plaisio Computers Team
Randstad Team

Στο πλευρό του Fortune Greece, βρέθηκε για τη μεγάλη γιορτή και «σφράγισε» με την αισθητική της, η εταιρεία παραγωγής Yard.

Δείτε επιπλέον φωτογραφικά highlights από την εκδήλωση:

1/52
Fortune Greece Ten Years Celebration Party
Fortune Greece Ten Years Celebration Party
Fortune Greece Ten Years Celebration Party
Fortune Greece Ten Years Celebration Party
Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Αναστασία Παρετζόγλου
Χρήστος Χαρπαντίδης, Αναστασία Παρετζόγλου
Τάσος Ζάχος και οικογένεια
Η Τέτα Μάη με την ομάδα της People for Business
Απόστολος Ταμβακάκης, Παύλος Τσίμας, Λίνα Δρούγκα, Σπυρος Θεοδωρόπουλος
Δόμνα Μιχαηλίδου
Μελίνα Παΐζη, Αναστασία Παρετζόγλου
Παύλος Ευθυμίου, Partner Fortune Greece
Παύλος Τσίμας, Αναστασία Παρετζόγλου, Σάντρα Μπακογιαννοπούλου, Γιάννης Πρετεντέρης, Θοδωρής Λιβάνιος, Θεόδωρος Φέσσας, Πέτρος Ευθυμίου
Τάσος Ζάχος, CEO Forward Media & Editor in Chief Fortune Greece
Ντόρα Σαμούρκα, Βασίλης Σαμούρκας
Ανδρέας Αθανασόπουλος, Πέτρος Ευθυμίου
Ιουλία Τσέτη, Αναστασία Παρετζόγλου
Μαρία Ακριβού, Κώστας Γεράρδος, Τέτα Μάη
Δόμνα Μιχαηλίδου
Φωτεινή Μπαμπανάρα, Ντένα Νικολαΐδου
Ντέσυ Καραπτσάνσκα, Δήμητρα Παρασχάκη
Ντέσυ Καραπτσάνσκα, Τέτα Μάη
Πέτρος Ευθυμίου, Μαρία Νικόλτσιου, Αναστασία Παρετζόγλου, Ανδρέας Ταπρατζής
Μαρία Ακριβού
Τάνια Σουγιουλτζή
Δόμνα Μιχαηλίδου, Θόδωρος Λιβάνιος, Σπύρος Θεοδωρόπουλος
Γιάννης Πρετεντέρης, Σάντρα Μπακογιαννοπούλου
Μιχάλης Σάλλας, Σοφία Στάικου
Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Χρήστος Αποστολόπουλος
Ιωάννα Θωμά, Σοφία Παπαστάθη, Ελένη Τσεποπούλου, Εύα Κωνσταντάκη
Παύλος Ευθυμίου, Δόμνα Μιχαηλίδου, Αντιγόνη Λυμπεροπούλου, Αναστασία Παρετζόγλου
Τέτα Μάη, Chief Revenue Officer, Fortune Greece