Δελτίο τύπου του τηλεοπτικού σταθμού OPEN για την πυρπόλυση του αυτοκινήτου της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου

Τονίζοντας πως «Η ελεύθερη έκφραση των δημοσιογράφων μας δε φιμώνεται», ο τηλεοπτικός σταθμός απευθύνει πρόσκληση για την συγκρότηση ενιαίου μετώπου εναντίον των φαινομένων βίας.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN για την εμπρηστική επίθεση και καταστροφή του οχήματος της δημοσιογράφου, Μίνας Καραμήτρου. Άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο της αστυνομικής συντάκτριας, που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της, στην περιοχή του Παπάγου, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημίες. Ακολουθεί η ανακοίνωση.

«Καταδικάζουμε τη στοχοποίηση της δημοσιογράφου του τηλεοπτικού μας σταθμού Μίνας Καραμήτρου.

Η άνανδρη πυρπόληση του αυτοκινήτου της, έξω από την οικία της, μας γεμίζει οργή και αποτροπιασμό.

Η ελεύθερη έκφραση των δημοσιογράφων μας δε φιμώνεται και διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αμείωτα με στόχο την έγκυρη, αμερόληπτη και υπεύθυνη ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Προς ουσιαστική στήριξη αυτού του σκοπού και λαμβάνοντας υπόψιν αντίστοιχες επιθέσεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καλούμε, σε κοινή συνάντηση τις διοικήσεις των τηλεοπτικών σταθμών, τις αμέσως επόμενες ημέρες, με στόχο τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου εναντίον των φαινομένων βίας απέναντι στην ελεύθερη δημοσιογραφική έκφραση, που κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα.»