Δεν αναμένεται παράταση στο lockdown της Μυκόνου

Δεν αναμένεται παράταση στο lockdown της Μυκόνου
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει άποψη από της Πάρο. Σημαντικές διακρίσεις, για άλλη μία χρονιά, απέσπασε η Ελλάδα στα Reader’s Choice Awards 2019, αυτή τη φορά από τους αναγνώστες της αμερικανικής έκδοσης του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού «Conde Nast Traveller». Συγκεκριμένα η χώρα μας κατατάχθηκε στην 7η θέση της κατηγορίας «Κορυφαίες 20 χώρες» (Top 20 Countries), όπου υποψήφιες ήταν συνολικά 193 χώρες, ενώ στην κατηγορία «Καλύτερα νησιά στον κόσμο» (Best islands in the World) και ειδικότερα στα «Κορυφαία 5 νησιά της Ευρώπης» (Top 5 in Europe) η Ελλάδα απέσπασε τη «μερίδα του λέοντος», αφού η Μύκονος κατέλαβε την 3η, η Πάρος την 4η και η Κρήτη την 5η θέση. Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ/Kostas Vergas Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την προσεχή Δευτέρα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αναμένεται να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για ανάσχεση του πανδημικού κύματος.

Δεν θα υπάρξει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, παράταση του μίνι lockdown που επιβλήθηκε στη Μύκονο το περασμένο Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση που είχε ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς προέβλεπε μέτρα έως και τις 6 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, 26 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές δεν θα προχωρήσουν σε χρονική διεύρυνση του πλαισίου, κάτι που σημαίνει ότι τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι το τέλος του προσεχούς Σαββατοκύριακου.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα προβλέπουν:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.