Δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η παρούσα Βουλή δεν θεωρώ πιθανό να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας» αναφέρει ο Πάνος Σκουρλέτης. 

«Δεν θεωρώ πιθανό να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Νομίζω, δε, πως κάτι τέτοιο το έχει συνειδητοποιήσει πρώτη απ’ όλους η κυβέρνηση» δηλώνει στην κυριακάτικη Real News ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές με πρωτοβουλία της κυβέρνησης η οποία, όπως λέει, «γνωρίζοντας πως όσο παραμένει στα πράγματα, η ήττα της θα είναι βαρύτερη και πιο μεγάλη», ενώ χαρακτηρίζει άκαιρο το ερώτημα με ποιούς θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν έχει αυτοδυναμία.

«Σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξουμε λύσεις που να είναι φερέγγυες και συνεπείς με όσα έχουμε δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Σκουρλέτης δεν αποκλείει να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δημοψήφισμα για τον αιγιαλό λέγοντας: «Θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα και θα επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να τους σταματήσουμε».

Για το χρέος δηλώνει πως «από κοινού με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση για το χρέος».

Για την ανταλλαγή επιστολών με τη ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι «έχουμε κάνει ξεκάθαρο πως δεν μας αφορά η υπόθεση της λεγόμενης κεντροαριστεράς, αλλά η διαμόρφωση ενός πλειοψηφικού μπλοκ, τα όρια του οποίου ξεκινούν από τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και φθάνουν μέχρι τις δυνάμεις του ευρύτερου σοσιαλιστικού χώρου που αντιμάχονται τις μνημονιακές πολιτικές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο πρόκλησης πολιτικής ανωμαλίας»
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στην ίδια εφημερίδα, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει «σχέδιο πρόκλησης πολιτικής ανωμαλίας προκειμένου να μην ξεκινήσει ποτέ η συζήτηση για το χρέος».

Σύμφωνα με την κα Βούλτεψη, «γνωρίζουν πολύ καλά πως όταν η κυβέρνηση φέρει με επιτυχία σε πέρας τη συζήτηση για το χρέος, τότε οι ίδιοι δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος διερωτάται: «Είναι δυνατόν με “όχημα” την προεδρική εκλογή να πάμε σε νέες περιπέτειες;» και συμπληρώνει πως «τον Τσίπρα τον ενδιαφέρει να έλθει στην εξουσία για να δηλώσει ότι παρέλαβε καμένη γη και να μας πάει όλους στα συσσίτια».

Πάντως, αναγνωρίζει ότι «έγιναν πολλά λάθη, όχι όμως μόνο από την τρόικα, αλλά και από εμάς».

Διαβάστε ακόμη: 

Τσίπρας προς δανειστές: «Θα πάρετε τα λεφτά σας, αλλά όχι τη χώρα»