Δεν ιδρώνει το αυτί του Γ. Στουρνάρα για τη δόση

Δεν ιδρώνει το αυτί του Γ. Στουρνάρα για τη δόση

Συνεδριάζει το Euro Working Group για την εκταμίευση 2,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Καθησυχαστικό εμφανίζεται το υπουργείο Οικονομικών για την εκταμίευση της επόμενη δόσης προς την Ελλάδα. Όπως επισημαίνει το οικονομικό επιτελείο υλοποιούνται και τα 22 προαπαιτούμενα της τρόικα, με τη κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή για το Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το Euro Working Group για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ συνεδριάζει στις 29 Ιουλίου για να συζητήσει την εκταμίευση του τμήματος της συνολικής δόσης που αναλογεί στο Ταμείο.

Διαβάστε: Γ. Στουρνάρας: «Δε θα ληφθούν νέα μέτρα εάν…»

Η ανακοίνωση από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών προήλθε ύστερα και από δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ, πως η Αθήνα έχει εκπληρώσει 17 από τα 22 προαπαιτούμενα μέτρα. Ο Κάμπετερ ανέφερε ότι αναμένει η αξιολόγηση της προόδου που έχει κάνει η Ελλάδα να έχει επικαιροποιηθεί την Τετάρτη και κατόπιν να σταλεί στην Μπούντεσταγκ.

«Για να δοθεί στην επιτροπή προϋπολογισμού μια επαρκής δυνατότητα να διαμορφώσει μια γνώμη για αυτό, η αρχική προθεσμία θα παραταθεί ως την Δευτέρα, 29η Ιουλίου», ανέφερε.