Δεν παραιτείται η Μέρκελ

Δεν παραιτείται η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος διέψευσε τα δημοσιεύματα για αποχώρηση από τη θέση της το 2016.

Να εξαντλήσει την κυβερνητική της θητεία σκοπεύει η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία διέψευσε εκ νέου τις εικασίες ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει από την Καγκελαρία ήδη το 2016.

«Οι άνθρωποι στην Γερμανία μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα κάνω αυτό που τους έχω πει», δήλωσε η κυρία Μέρκελ στο πλαίσιο της καθιερωμένης «θερινής» συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα στο Βερολίνο. Δεν θέλησε ωστόσο να μιλήσει για μετά το 2017, οπότε και θα διενεργηθούν οι επόμενες εκλογές. «Όλα τα υπόλοιπα, αργότερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το 65% των Γερμανών επιθυμεί να δει την Άνγκελα Μέρκελ και πάλι υποψήφια για την Καγκελαρία, ενώ μόνο το 29% είναι αντίθετο σε αυτή την προοπτική. Μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατών, μια τέταρτη υποψηφιότητα της κυρίας Μέρκελ θα επιθυμούσε το 84%.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο τα άμεσα σχέδιά της και το εάν η κρίση στην Ουκρανία θα «χαλάσει» τις διακοπές της, η Καγκελάριος δήλωσε ότι είναι πάντα «σε υπηρεσία», ανεξαρτήτως του εάν βρίσκεται σε διακοπές ή όχι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Μπορεί να αποχωρήσει η Μέρκελ από την καγκελαρία;

Η selfie της Μέρκελ στα αποδυτήρια της Εθνικής Γερμανίας

Ύμνοι Χίλαρι για Μέρκελ: «Είναι η καλύτερη της Ευρώπης»