Ύμνοι Χίλαρι για Μέρκελ: «Είναι η καλύτερη της Ευρώπης»

Ύμνοι Χίλαρι για Μέρκελ: «Είναι η καλύτερη της Ευρώπης»
Photo:

Ως πρότυπο ηγέτη παρουσίασε την καγκελάριο η πρώην Αμερικανίδα ΥΠΕΞ στην επίσκεψη της στο Βερολίνο.

Με πολύ θερμά λόγια μίλησε η Χίλαρι Κλίντον για την Άνγκελα Μέρκελ στη διάρκεια επίσκεψής της στο Βερολίνο.

«Η ‘Ανγκελα Μέρκελ είναι η καλύτερη ηγέτης της Ευρώπης», σχολίασε και πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσουν και οι ΗΠΑ γυναίκα επικεφαλής της χώρας χωρίς, ωστόσο, να επιβεβαιώσει αν θα επιδιώξει το συγκεκριμένο αξίωμα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε θέατρο του Βερολίνου στο πλαίσιο της προώθησης του νέου της βιβλίου «Δύσκολες Αποφάσεις», η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρθηκε και στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτηρίζοντάς τον «σκληρό πελάτη και πολύ εύθικτο».

Η πρώην γερουσιαστής και σύζυγός του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία στις εκλογές του 2016 κι έχει επικαλεστεί το παράδειγμα της Μέρκελ ως επιχείρημα για να αποκτήσουν σύντομα και οι ΗΠΑ γυναίκα πρόεδρο.

«Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να στείλουμε μία γυναίκα στον Λευκό Οίκο», δήλωσε η Κλίντον σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild am Sonntag και πρόσθεσε ότι θα αποφασίσει αν θα είναι υποψήφια για την προεδρία «στο τέλος αυτού του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου».

Στην εκδήλωση στο θέατρο Schiller, η Κλίντον αστειεύτηκε σχετικά με την κοινή προτίμηση που επιδεικνύουν οι δυο πολιτικοί στα γυναικεία κοστούμια και εξέφρασε τον θαυμασμό της για την στάση της Μέρκελ στην κρίση στην ευρωζώνη.

«Το αναφέρω μέσα στο βιβλίο μου ότι θεωρώ πως είναι η σπουδαιότερη ηγέτης στην Ευρώπη, θεωρώ ότι είναι σπουδαία ηγέτης παγκοσμίως, θεωρώ ότι κουβάλησε στους ώμους της την Ευρώπη και δεν ήταν εύκολο», είπε η Κλίντον.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Διαβάστε ακόμη: 

Μέρκελ: H «Σιδηρά Κυρία» όλου του κόσμου

Χίλαρι Κλίντον: «Ο Πούτιν είναι εύθικτος και «αυταρχικός»

Οι Κλίντον προσπαθούν να αποφύγουν έναν φόρο που κάποτε υποστήριζαν

«Βεντέτα» μεταξύ Κλίντον και Ομπάμα