Δεν παραιτείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Δεν παραιτείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
O υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης παρευρίσκεται στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, των Βρυξελλών, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015. 'Αρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, των Βρυξελλών. Όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των προέδρων, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου

“Συνεχίζουμε με έναν ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο και κορμό μιας κυβέρνησης που θα συνεχίσει να ακολουθεί μια προοδευτική πορεία”, δήλωσε εξερχόμενος από τη βουλή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά το “όχι” στη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους.

“Δεν είναι κανένας απέναντι από την κυβέρνηση. Την κυβέρνηση τη στηρίζουμε πολύ δυνατά, στηρίζουμε την κυβέρνηση ολόθερμα για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας”, είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Απαντώντας σχετικά με τα σενάρια αλλαγής προσώπων της κυβέρνησης, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι αυτό αποτελεί αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. “Οποιαδήποτε στιγμή μου ζητήσει την παραίτησή μου, είμαι στη διάθεσή του. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός ολόκληρου του λαού για να βγούμε από την κρίση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ” είπε.

Ερωτώμενος για τα επερχόμενα μέτρα, ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε: “διαφωνούμε με μέτρα λιτότητας, διαφωνούμε με τα μνημόνια. είμαστε βουλευτές της κυβέρνησης, είμαστε η καρδιά και η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ”, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τη στήριξή του στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

“Στηρίζουμε τοον πρωθυπουργό, δεν στηρίζουμε το μνημόνιο. Αν ήμουν στη θέση του Τσίπρα θα συνέχιζα να κυβερνάω και θα προσπαθούσα όσο είναι δυνατόν πιο κοντά στο πρόγραμμά μας. Δεν θέλουμε εκλογές”, κατέληξε.