Δεν τα… παρατά η BBVA: Επιθετική προσφορά για την εξαγορά της Sabadell

Δεν τα… παρατά η BBVA: Επιθετική προσφορά για την εξαγορά της Sabadell
Usa, Floride, Orlando.BBVA Compass Bank. Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (Photo by Philippe TURPIN / Photononstop / Photononstop via AFP) Photo: AFP
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η BBVA προσπαθεί να εξαγοράσει τη Sabadell.

Η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA (BBVA) υπέβαλε μια επιθετική προσφορά για την Banco de Sabadell SA, λίγες ημέρες μετά την απόρριψη της προηγούμενης πρότασης από το διοικητικό συμβούλιο της δεύτερης.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας επιδιώκει να αποκτήσει όλες τις μετοχές σε μια “εθελοντική προσφορά” με παρόμοιους όρους με την προηγούμενη πρόταση της, αναφέρθηκε από την BBVA χθες Πέμπτη. Την περασμένη εβδομάδα, είχε προτείνει μια συμφωνία όπου μια νεοεκδιδόμενη μετοχή της BBVA θα ανταλλάσσεται για κάθε 4,83 μετοχές της Sabadell, η οποία είχε αξιολογηθεί τότε περίπου στα 12 δισ. ευρώ (13 δισ. δολάρια).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το διοικητικό συμβούλιο της Sabadell στις 6 Μαΐου είχε απορρίψει την πρόταση, υποστηρίζοντας ότι “υποτιμά σημαντικά το δυναμικό της Banco Sabadell και τις προοπτικές ανάπτυξης της αυτόνομης εταιρείας”. Ο πρόεδρος της BBVA, Κάρλος Τόρες, είχε αποστείλει επιστολή, η οποία δημοσιοποιήθηκε, στον πρόεδρο της Sabadell, Ζοζέπ Ολιού, όπου ανέφερε ότι η BBVA δεν μπορούσε να βελτιώσει την προσφορά.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η BBVA προσπαθεί να εξαγοράσει τη Sabadell, καθώς οι δύο τράπεζες είχαν κάνει σύντομες διαπραγματεύσεις στο τέλος του 2020 σχετικά με μια συγχώνευση, πριν οι συνομιλίες καταρρεύσουν λόγω τιμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: