Δεν θα πίνουν πια τζάμπα καφέ οι βουλευτές

Δεν θα πίνουν πια τζάμπα καφέ οι βουλευτές

Διεκόπη με απόφαση του Προέδρου της Βουλής η δωρεάν προσφορά κερασμάτων στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις.

Να διακοπεί η δωρεάν προσφορά καφέ και εμφιαλωμένου νερού για τους βουλευτές, που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών, αποφάσισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης. Η απόφαση αυτή, που προφανώς περιλαμβάνει και τα… συνοδευτικά βουτήματα (κουλουράκια και κέικ), πάρθηκε μετά από τη διάσταση που έλαβε το θέμα, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του κόστους των εν λόγω κερασμάτων. Συγκεκριμένα, η Βουλή ανακοίνωσε «με απόφαση του Προέδρου σταματά η διάθεση όλων των προσφερόμενων ειδών κυλικείου κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων των επιτροπών».

Είναι ενδεικτικό ότι ο καφές και τα μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού, που κεράστηκαν σε 44 συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής με προσκεκλημένους και εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες, κόστισαν 10. 000 ευρώ. Την ίδια ώρα, με βάση άλλη απόφαση που αναρτήθηκε στην «κοινοβουλευτική διαφάνεια», κόστισε περίπου 55 ευρώ το άτομο το επίσημο δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης που παρέθεσε η Βουλή σε 120 προσκεκλημένους της για τη συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας. Συνολικά δαπανήθηκε το ποσό των 6.674,60 ευρώ.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης, που βρίσκεται στην Ρώμη για την διεθνή διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, είχε προαναγγείλει ότι «επανεξετάζει όλο το πλαίσιο που αφορά σε τέτοιου είδους θέματα».

Διαβάστε ακόμη: Βουλή: Χρυσαυγίτες έβριζαν όποιον έβλεπαν