Design & καινοτομία: Η Gruppo Cucine μας παρουσιάζει την κουζίνα του μέλλοντος

Design & καινοτομία: Η Gruppo Cucine μας παρουσιάζει την κουζίνα του μέλλοντος
Παίρνοντας μια γεύση από την κουζίνα του μέλλοντος, το μόνο σίγουρο είναι ότι μιλάμε για έναν χώρο που στόχο έχει να κάνει τη ζωή μας καλύτερη και ευκολότερη.

Το σημείο αναφοράς κάθε σπιτιού είναι η κουζίνα του. Εκεί μαγειρεύουμε, εκεί τρώμε, εκεί περνάμε χρόνο όλοι μαζί και, όλα αυτά τα κάνουμε ταυτόχρονα. H Gruppo Cucine αντλώντας έμπνευση από την καθημερινή ζωή, συνδυάζει αισθητική, καινοτομία, αντοχή και λιτό σχεδιασμό, προσφέροντάς εξατομικευμένες λύσεις για το σπίτι και όχι απλά έπιπλά κουζίνα. Λύσεις που στόχο έχουν να κάνουν τη ζωή στην κουζίνα ευκολότερη για όλους.

Λιτός σχεδιασμός και αισθητική

Τα μοντέλα που παρουσιάζει η Gruppo Cucine είναι αποτέλεσμα έρευνας με στόχο τη δημιουργία καθαρών και λειτουργικών συνθέσεων. Έπιπλά κουζίνας που μοιάζουν με ενιαίους όγκους στους οποίους το επάνω μέρος, οι πόρτες και τα πλαϊνά πάνελ είναι ενσωματωμένα σε ένα αρμονικό, συνεχές σύνολο διακοσμημένο συνήθως με μεταλλικά προφίλ που δημιουργού εντυπωσιακά εφέ με ορισμένα φινιρίσματα, όπως γυαλί σε γυαλιστερή ή ματ υφή, κεραμικές επιφάνειες, μάρμαρο και επαναστατικές πυροσυσσωματωμένες πέτρες όπως η Carbontec.

Ο καθαρός, μινιμαλιστικός σχεδιασμός είναι το αποτέλεσμα ιδιαίτερης δημιουργικότητας και πρωτοποριακών τεχνικών επεξεργασίας. Οι λεπτές γραμμές που εκτείνονται κατά μήκος των άκρων καθορίζουν τον όγκο των σύγχρονων επίπλων κουζίνας με εκλεπτυσμένη κομψότητα.

Κατασκευασμένα με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής, τα μοντέλα αυτά χαρακτηρίζονται από λεπτά προφίλ ανοδιωμένου αλουμινίου, τα οποία αποτελούν τις λεπτομέρειες εκείνες που προσθέτουν φινέτσα. Εδώ συναντιούνται οι τεχνικές λεπτομέρειες και η αισθητική δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό ισορροπίας και ακρίβειας. Η συνεχής έρευνα και εξέλιξη αναδεικνύονται και γίνονται το χαρακτηριστικό στοιχείο του κάθε νέου μοντέλου.

Εργονομικές λύσεις

ΓΕΦΥΡΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Είναι ένα σύστημα που τοποθετείτε στη νησίδα ή στον πάγκο της κουζίνα. Είναι μια ελαφριά κονσόλα/γέφυρα από μαύρο ανοδιωμένο αλουμίνιο. Αυτού του είδους η κατασκευές αντιμετωπίζουν την ανάγκη οργάνωσης και διαθέτουν διαφορετικά αξεσουάρ και εργαλεία κουζίνας για την προετοιμασία του γεύματος, καθώς και ένα διάχυτο φως σε όλο το μήκος της νησίδας.

ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ένας νέος πάγκος εργασίας, ένα στοιχείο υψηλής αισθητικής. Το σύστημα αποτελείται από ένα αλουμινένιο προφίλ, ενσωματωμένο στον πάγκο εργασίας, που διαθέτει φωτισμό led. Μια καινοτομία που μετατρέπει μια συνηθισμένη επιφάνεια πάγκου εργασίας, σε ένα μοναδικό έργο τέχνης και παράλληλα φωτίζει τα ντουλάπια και τα συρτάρια που βρίσκονται κάτω από αυτή.

ΚΡΥΦΗ ΣΥΡΟΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ: Η ανάγκη για εξοικονόμηση χώρου δημιούργησε λύσεις όπως οι συρόμενοι πάγκοι. Μια επιφάνεια εργασίας η οποία όταν δεν είναι σε χρήση μπορεί να κρυφτεί μέσα στο ντουλάπι.

POCKET DOORS: Η σύγχρονη αρχιτεκτονική θέλει τους χώρους ανοιχτούς και ενοποιημένους. Η ανάγκη για τακτικότητα της κουζίνας έδωσε λύσεις με τη χρήση των οποίων η κουζίνα μετατρέπεται όταν δεν χρησιμοποιείται σε ένα ενιαίο έπιπλο αποκρύπτοντας την οποιαδήποτε ακαταστασία υπάρχει κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.

ΕΞΥΠΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ: Η εξέλιξη της τεχνολογίας έφερε στα έπιπλα κουζίνας τη χρήση φωτοκυττάρων και αισθητήρων για την κίνηση των ντουλαπιών. Έτσι φεύγοντας από τα παραδοσιακά πορτάκια στη σύγχρονη κουζίνα τα ντουλάπια ανοίγουν με μια απλή κίνηση του χεριού.

Η κουζίνα αποτελεί το χώρο του σπιτιού στον οποίο συγκεντρώνονται οι περισσότερες τεχνολογικές καινοτομίες είτε πρόκειται για έπιπλα, είτε για συσκευές, είτε για αξεσουάρ. Η Gruppo Cucine αυτά τα είκοσι χρόνια λειτουργίας της συγκεντρώνει στα έξη showrooms που διαθέτει στην Αττική όλες εκείνες τις σύγχρονές λύσει που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σε μια κουζίνα.