Διαδηλώσεις στην Αίγυπτο με δύο νεκρούς μετά την αθώωση Μουμπάρακ

Διαδηλώσεις στην Αίγυπτο με δύο νεκρούς μετά την αθώωση Μουμπάρακ

Μαζικές διαδηλώσεις και καταστολή από την αστυνομία κοντά στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του αιγυπτιακού δικαστηρίου.

Από τον θάνατο δύο ανθρώπων σημαδεύτηκαν οι χθεσινοβραδυνές μαζικές διαδηλώσεις στο Κάιρο κατά της απόφασης των Αιγυπτίων δικαστών που αθώωσαν τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ, αποσύροντας την κατηγορία της συνέργειας σε φόνους που είχε απαγγελθεί σε βάρος του για τον ρόλο του στην αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης το 2011, η οποία οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του.

Διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούστηκαν για ακόμη μία φορά στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αιγύπτου, ανακοίνωσε υπεύθυνος των δυνάμεων ασφαλείας. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού για να απομακρύνει τους περισσότερους από χίλιους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν κοντά στην πλατεία Ταχρίρ.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «κάτω το στρατιωτικό καθεστώς» κατά του Μουμπάρακ και του σημερινού προέδρου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.

Η χθεσινή συγκέντρωση ήταν η πολυπληθέστερη από τότε που την εξουσία ανέλαβε ο αλ-Σίσι.

Ο 86χρονος πρώην πρόεδρος ο οποίος κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή τη χώρα επί τριάντα χρόνια, θα παραμείνει υπό κράτηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο καθώς εκτίει τριετή ποινή φυλάκισης για άλλη υπόθεση διαφθοράς.