Διαδραστικός χάρτης που έφτιαξαν νέοι δείχνει τα κρούσματα του κορωνοϊού ανά την Ελλάδα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο διαδραστικός χάρτης, κατανέμει τα περιστατικά του κορωνοϊού στις πόλεις της Ελλάδας, δίνει πληροφορίες για αιμοδοσία, ενώ σύντομα θα παρέχει και ενημέρωση για το πού διατίθενται μάσκες και αντισηπτικά.

Ένα πολύτιμο εργαλείο στη μάχη κατά του κορωνοϊού, πρόσφεραν, τέσσερις νέοι, που δημιούργησαν το pineza coronavirus που περιέχει: Ενημέρωση και γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, πληροφορίες για αιμοδοσία, ενώ σύντομα θα παρέχει και ενημέρωση για το ποιο φαρμακείο διαθέτει μάσκες και αντισηπτικά.

Πολύτιμο εργαλείο

Πρόκειται για τον πρώτο διαδραστικό χάρτη, που κατανέμει τα περιστατικά του κορωνοϊού στις πόλεις της Ελλάδας, και είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στη μάχη κατά της πανδημίας.

Ο χρήστης μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο την πορεία του ιού στην χώρα και μάλιστα, ανά περιοχή. Στον χάρτη εκτός από το σύνολο των κρουσμάτων από τον COVID-19, καταγράφονται τόσο οι θάνατοι, όσο και οι αναρρώσεις, από τις 25 Φεβρουαρίου έως σήμερα.

Παράλληλα προσφέρει ενημέρωση για τους τρόπους προστασίας και όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Επιπλέον, συνειδητοποιώντας την ανάγκη για αίμα εν μέσω αυτής της υγειονομικής κρίσης, προστέθηκαν και τα σημεία που μπορεί να επισκεφτεί κανείς για να γίνει αιμοδότης, χωρίς να χρειαστεί να εισέλθει σε νοσοκομειακό χώρο και άρα να εκτεθεί στον ιό.

Ποιοι το δημιούργησαν

Τον χάρτη, δημιούργησαν τέσσερις νέοι που πρόσφεραν εθελοντικά τις γνώσεις και  την ευρηματικότητά τους, ξεπερνώντας την μεταξύ τους απόσταση, μίας και ζουν σε διαφορετικές πόλεις.

Μας αυτοσυστήνονται ως : Ομάδα που «αποτελείται από τέσσερεις νέους, με εμπειρία στο Software Development και το Digital Marketing. Η Pineza, ένα από τα project της ομάδας, δημιουργήθηκε για να καταγράφει και να επικοινωνεί τα περιστατικά εγκληματικότητας στις πόλεις της Ελλάδας, με την μέθοδο του crowdsourcing.

Η τεχνογνωσία μας από το συγκεκριμένο project, σε συνδυασμό με την ετοιμότητα αντίδρασης της ομάδας, μας οδήγησε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τον πρώτο χάρτη που καταγράφει τα περιστατικά κορωνοϊού στις πόλεις της Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα