Διάκριση για την Κωτσόβολος στα Transport & Logistics Awards

Διάκριση για την Κωτσόβολος στα Transport & Logistics Awards

Η εταιρεία βραβεύθηκε για την επιτυχημένη εφαρμογή συστήματος voice picking στις κεντρικές αποθήκες της στη Μαγούλα Αττικής.

Η προσήλωση στην τεχνολογία και τη βελτίωση της Κωτσόβολος απέδωσε καρπούς μετά τη βράβευση της εταιρείας και της «Mobile Technology» στο πλαίσιο των «Transport & Logistics Awards».

O έγκυρος αυτός θεσμός αναδεικνύει τα έργα και τις πρωτοβουλίες που διακρίνονται για την ολοκληρωμένη προσέγγιση και την άριστη εφαρμογή τους στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας και των μεταφορών.

Οι δύο εταιρείες απέσπασαν μια τιμητική διάκριση στην κατηγορία «Καινοτόμος Χρήση της Πληροφορικής & Τεχνολογίας» για το έργο εγκατάστασης «Voice Picking στην Dixons/Kotsovolos από την Mobile Technology».

Το σύγχρονο σύστημα «Vocollect Voice» που εγκαταστάθηκε πριν από τέσσερα χρόνια στις κεντρικές αποθήκες της Κωτσόβολος στη Μαγούλα Αττικής έχει βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των σφαλμάτων διαλογής και την κατάργηση επιπλέον χρονοβόρων διαδικασιών ελέγχου των παραγγελιών.

Επιπλέον, βοήθησε τους χειριστές των μηχανημάτων να εργάζονται ταχύτερα και ευκολότερα, αφού μέσα από μια σειρά αυτοματισμών μπορούν να επικεντρώνονται αποκλειστικά στα καθήκοντά τους απελευθερώνοντας πολύτιμους πόρους για τη λειτουργία του κέντρου διανομής της Κωτσόβολος.

Αναλυτικότερα οι μετρήσεις που έγιναν στο διάστημα από την εγκατάσταση της λύσης έδειξαν πως η εφαρμογή voice picking που εγκατέστησε η «Mobile Technology» οδήγησε σε:

  • Αύξηση της ταχύτητας εκτέλεσης των παραγγελιών
  • Βελτίωση των χρόνων αποθήκευσης και ελέγχου
  • Δραστική μείωση της κατανάλωσης χαρτιού που χρησιμοποιείτο καθημερινά για την εκτύπωση λιστών
  • Μείωση των λαθών στις αποστολές των παραγγελιών
  • Αύξηση της παραγωγικότητας μέχρι στιγμής κατά 11%

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου 2014 στο Θέατρο του Κολεγίου Αθηνών και το βραβείο παρέλαβαν οι κ.κ. Στέλιος Σαββανής, Σύμβουλος Πωλήσεων της Mobile Technology και Γιώργος Ηλιόπουλος, IS Business Development Manager της Dixons South-East Europe – Κωτσόβολος από τον κ. Βασίλειο Μπαρμπαγιάννη Πρόεδρο ΔΣ της ΣΥΝΔΕΕΛ.

Στο περιθώριο της κοινής βράβευσης των δύο εταιρειών ο κ. Μιχάλης Ζιγλής, Διευθυντής Αλυσίδας Εφοδιασμού και Υπηρεσιών της Dixons South-East Europe -Κωτσόβολος, δήλωσε: «Με τη συγκεκριμένη βράβευση αναγνωρίζονται οι επενδύσεις μας στην τεχνολογία και τις υποδομές ώστε να καταφέρνουμε να είμαστε πάντα δίπλα στους πελάτες μας. Πρόκειται για ένα σύστημα που έχει βοηθήσει σημαντικά τις διαδικασίες μας και έχει ενισχύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω με αυτή την ευκαιρία και τους συνεργάτες μας στην «Mobile Technology» που μας βοήθησαν να εντάξουμε το σύστημα ομαλά στην καθημερινότητα των εγκαταστάσεων μας και ήταν στο πλευρό μας ώστε να αξιοποιήσουμε όλα τα οφέλη που μας προσφέρει».

Διαβάστε ακόμη:

 Όταν ο Κωτσόβολος «γνώρισε» την Alpha Bank

Υπηρεσίες διαρκούς υποστήριξης από την εταιρεία Κωτσόβολος