Διάκριση στα German Design Awards 2019 για την ελληνική BLISSPROJECTS

Οι Άρης Αλευράς και Τάσος Φιλίππου έλαβαν το βραβείο Excellent Communications Design-Packaging για το project ERA Wines.

Διατηρώντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας και του design, η Ελλάδα διαπρέπει για ακόμα μια φορά σε διεθνές επίπεδο.

Η εταιρία BLISSPROJECTS βραβεύθηκε στη διοργάνωση GERMAN DESIGN AWARDS 2019 με το βραβείο Excellent Communications Design – Packaging για το project ERA Wines.

Era_Wines_1

Τα German Design Awards είναι μια ετήσια διοργάνωση υπό την αιγίδα του German Design Council που θεσμοθετήθηκε το 1953 από τη Γερμανική Βουλή και θεωρείται από τα πλέον διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα για την προώθηση της οπτικής επικοινωνίας, του brand management και του design γενικότερα.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 46 μέλη προερχόμενα από 11 διαφορετικές χώρες, κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του design. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το project  επιλέχθηκε από το German Design Council,  χωρίς να έχει γίνει αίτηση συμμετοχής από την εταιρία. Τα μέλη του συμβουλίου, κατόπιν σχετικής έρευνας που πραγματοποιούν κάθε χρόνο, εντόπισαν το έργο online και το ξεχώρισαν ως κατάλληλο για συμμετοχή στη διοργάνωση.

Η κριτική επιτροπή έκρινε το έργο ως εξής: «Εξαιρετικός σχεδιασμός που χαρακτηρίζεται από υψηλή αισθητική και διαθέτει υπέροχα γραφικά, συνδυασμένα με μια διαχρονική εμφάνιση. Επιτρέπει πολλές παραλλαγές και διαφορετικές εφαρμογές χωρίς να χάνει την ταυτότητά του».

GDA2019_group_of_winners

Οι Άρης Αλευράς (Managing Director) και Τάσος Φιλίππου (Creative Director), παρευρέθηκαν στις 8 Φεβρουαρίου 2019  στην τελετή απονομής των βραβείων,  που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη, στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης εμπορίου Ambiente 2019.

Το βραβευμένο project θα βρίσκεται μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φρανκφούρτης (Museum Angewandte Kunst, Frankfurt) στα πλαίσια της έκθεσης Excellent Communications Design.