Διάκριση της startup isMOOD στο Digital Economy Forum 2018

Διάκριση της startup isMOOD στο Digital Economy Forum 2018

Διακρίθηκε μεταξύ 20 νεοφυών, καινοτόμων επιχειρήσεων, ενώ σκοπός ήταν η ανάδειξη εκείνων που αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία.

Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Startups d.Day που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Digital Economy Forum 2018» που διοργάνωσε πρόσφατα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), απέσπασε η νεοφυής εταιρεία isMOOD.

Η isMOOD διακρίθηκε μεταξύ 20 νεοφυών, καινοτόμων επιχειρήσεων, ενώ σκοπός ήταν η ανάδειξη εκείνων που αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία και δημιουργούν πρωτοποριακά προϊόντα και λύσεις για την παγκόσμια αγορά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ανάδειξη της isMOOD στον διαγωνισμό βασίστηκε στην καινοτομία των υπηρεσιών που έχει αναπτύξει, τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει στους πελάτες της, αλλά και τη μεγάλη αναπτυξιακή πορεία της, στοιχεία που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της επιτροπής, διαφοροποιώντας την έντονα από τον ανταγωνισμό. Συγκεκριμένα, η isMOOD παρουσίασε την καινοτόμο πλατφόρμα της, μέσα από την οποία μπορεί κανείς να δει σε πραγματικό χρόνο τί συζητούν οι χρήστες στα social media και το ίντερνετ, ποιες τάσεις αναδύονται στην αγορά και πως εξελίσσονται στο χρόνο τα συναισθήματα του κοινού. Για την ανάπτυξη της πλατφόρμας η isMOOD αξιοποιεί τεχνολογίες ανάλυσης κειμένου (text analytics), ανάλυσης συναισθήματος (sentiment analysis) και εξόρυξης γνώσης (data mining) από κοινωνικά δίκτυα σε πραγματικό χρόνο, μέσω καινοτόμων αλγορίθμων μηχανικής μάθησης.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή μας τη διάκριση. Το βραβείο αυτό μας δίνει ένα ακόμα κίνητρο να γινόμαστε καλύτεροι και να ξεπερνάμε τον εαυτό μας. Στόχος και όραμα μας είναι να χτίζουμε γέφυρες μεταξύ των καταναλωτών και των επιχειρήσεων, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να “ακούνε” σε πραγματικό χρόνο τη “φωνή” των καταναλωτών και να ενεργούν αποτελεσματικά» αναφέρει η Άννα Κασιμάτη, co-founder και Managing Director της isMOOD.