Dialectica: Μετακομίζει στον «πράσινο» ουρανοξύστη στον Πειραιά

Dialectica: Μετακομίζει στον «πράσινο» ουρανοξύστη στον Πειραιά
Η Dialectica πρόκειται να μισθώσει γραφεία, συνολικής μικτής επιφάνειας περίπου 6.210 τ.μ., στον εμβληματικό Πύργο του Πειραιά.

Στο πρώτο «πράσινο» και ψηφιακό, ψηλό κτίριο της χώρας, αναμένεται να μετακομίσει στο τέλος του 2023 η Dialectica, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το κτίριο τοπόσημο αναπτύσσεται από την κοινοπραξία των DIMAND, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και Prodea Investments.

Ο βιώσιμος σχεδιασμός του κτιρίου, η στρατηγική θέση του στην αφετηρία της Αθηναϊκής ριβιέρας, σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από τον μεγαλύτερο συγκοινωνιακό κόμβο, και η προσβασιμότητά του σε άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα, είναι μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν την Dialectica να επιλέξει τον Πύργο Πειραιά για τη μεταστέγαση των γραφείων της. Η εταιρεία έχει κλείσει ήδη 6 ορόφους συνολικής επιφάνειας 6.300 τ.μ. και υπάρχει option για άλλους 3 επιπλέον 3.100 τ.μ..

«Η μετάβαση στον Πύργο του Πειραιά στα τέλη του 2023 γίνεται διότι θέλαμε ένα κτήριο σε μια ζωντανή γειτονιά που θα είναι ταυτόχρονα βιώσιμο. Το real estate αναπτύσσεται στο παραλιακό μέτωπο και αποφασίσαμε να μεταφερθούμε στην περιοχή», δήλωσε ο Γιώργος Τσαρούχας, Διευθύνων Σύμβουλος της Dialectica.

Σημειώνεται πως ο Πύργος του Πειραιά πρόκειται να είναι ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης της Ελλάδας, πιστοποιημένος στην ανώτατη βαθμίδα Platinum, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο LEED. Παράλληλα θα φέρει την πιστοποίηση WELL που αφορά στην υγεία και ευεξία των χρηστών του κτιρίου.

Η Dialectica, έκανε το ντεμπούτο της το 2015 από Λονδίνο και Αθήνα με τρία άτομα προσωπικό και χωρίς να λάβει χρηματοδότηση, μόνο με οργανική ανάπτυξη. Σήμερα ο αριθμός των εργαζομένων της ανέρχεται στους 800, με τους 520 εξ αυτών να εργάζονται από την Ελλάδα. Στην Αθήνα έχει τη βάση του και το τεχνολογικό hub της εταιρείας προσελκύοντας ταλαντούχους νέους και επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την ευημερία των ανθρώπων μας αλλά και των κοινοτήτων όπου δραστηριοποιούμαστε, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σύντομα το εγχώριο δυναμικό μας θα εργάζεται σε έναν υπερσύγχρονο και ταυτόχρονα ιστορικό χώρο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας. Σε συνεργασία με την DIMAND, σχεδιάζουμε το μελλοντικό σπίτι της Dialectica και ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τη νέα μας γειτονιά σε μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες περιοχές της πόλης», δήλωσε ο Γιώργος Τσαρούχας.

«Κάνουμε business intelligence και market research, με άλλα λόγια knowledge brokering. Σήμερα, χάρη στα νέα τεχνολογικά εργαλεία, το internet και τα social media, έχει αλλάξει σημαντικά ο τρόπος που αλληλεπιδρούμε και ανταλλάσσουμε πληροφορίες. Πελάτες μας είναι κυρίως θεσμικοί επενδυτές, funds και consulting companies. Η δουλειά μας είναι να βρίσκουμε τους ανθρώπους που μπορούν να τους δώσουν εξειδικευμένες απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν», συμπλήρωσε.

Μιλώντας για την πρόσβαση στην εξειδικευμένη γνώση, τόνισε πως πρόκειται για μια αγορά της τάξεως των 2 δισ. με ρυθμό ανάπτυξης 15-20% τον χρόνο. Παράλληλα, ενημερώνουν για το τι κάνουν οι ανταγωνιστές, προτείνουν πιθανούς συνεργάτες – προμηθευτές, ενώ από τα διαθέσιμα δεδομένα που έχουν στην κατοχή τους κάνουν προβλέψεις για διάφορους κλάδους και τομείς.

«Έχει επέλθει επανάσταση στον τρόπο που συλλέγουμε τις πληροφορίες. Έχουμε ένα data base με μισό εκατομμύριο κόσμου και ξέρουμε ακριβώς τι γνωρίζει ο καθένας. Στο τμήμα τεχνολογίας απασχολούνται αυτή τη στιγμή 60 άτομα και ο στόχος μας είναι να αυξηθούν άμεσα στα 100. Βασική δε προτεραιότητα παραμένει να αναπτύξουμε όσο το δυνατόν νέα τεχνολογικά προϊόντα».

Ο κ. Τσαρούχας σχολίασε πως η Ελλάδα έχει γίνει επενδυτικός προορισμός, ωστόσο υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και ως χώρα αντιμετωπίζουμε ένα έντονο δημογραφικό πρόβλημα που θα το δούμε να μεγαλώνει τα επόμενα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι η Dialectica διαθέτει 5 γραφεία σε Αθήνα, Λονδίνο, Μοντρεάλ, Βανκούβερ και Νέα Υόρκη με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στην αγορά της Αμερικής. Το 2021 η Dialectica βραβεύτηκε από το Great Place to Work® ως ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα της Ευρώπης για δεύτερο συνεχόμενο έτος, ενώ από το 2020 βρίσκεται σταθερά στην ετήσια λίστα των Best WorkplacesTM Ελλάδας.

Ο CEO της DIMAND και της Piraeus Tower, Δημήτρης Ανδριόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ο Πύργος του Πειραιά για εμάς δεν αποτελεί ένα ακόμα project, αλλά την απόδειξη πως όταν υπάρχει βούληση, σχέδιο και επαγγελματισμός, οι εταιρείες μπορούν να καταφέρουν τα ακατόρθωτα. Είναι σπουδαίο να βλέπεις αυτόν τον «κοιμισμένο γίγαντα» να ξυπνάει μετά από τόσα χρόνια και να αποτελεί σύμβολο αναγέννησης και ορόσημο ανάπτυξης. Ο Πύργος του Πειραιά είναι ένα έργο πνοής για την κοινωνία και ολόκληρη την περιοχή και υπολογίζουμε ότι Σεπτέμβριο με Νοέμβριο του 2023 θα είναι έτοιμος. Δυνατό χαρτί είναι η εύκολη προσβασιμότητα, καθώς η γραμμή του μέτρο βγαίνει 250 μέτρα μακριά από τον Πύργο, γεγονός που καθιστά την τοποθεσία κεντροβαρική στο λεκανοπέδιο».

Ο Πύργος είναι 33.000 τ.μ., από τα οποία 22.000 τ.μ. είναι γραφεία και τα υπόλοιπα συμπληρωματικές χρήσεις. «Προσεχώς θα υπογράψουμε με ναυτιλιακές εταιρείες. Δεν θα νοικιάσουμε στον Πύργο λιγότερο από έναν όροφο σε κάποιον πελάτη», κατέληξε ο κ. Ανδριόπουλος, διευκρινίζοντας πως η άνοδος των επιτοκίων δεν επηρεάζει δραματικά το project.

O CEO της Prodea Investments, Αριστοτέλης Καρυτινός, πρόσθεσε: «Η παρουσία της Dialectica στον Πύργο του Πειραιά αποτελεί ένα ακόμα βήμα για τη δημιουργία ενός δυναμικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην καρδιά του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Πρόκειται για μια εταιρεία καινοτομίας με διεθνή χαρακτήρα, που ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία του Πύργου. Η PRODEA έχει επενδύσει στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου ανάπλασης που είναι σημαντικό όχι μόνο για τον Πειραιά, αλλά για ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, δημιουργώντας τον πρώτο βιοκλιματικό ουρανοξύστη στην Ελλάδα. Αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής που αξιοποιεί την αειφορία ως καταλύτη ανάπτυξης».

O CEO της Dialectica, Γιώργος Τσαρούχας με τον CEO της DIMAND Δημήτρη Ανδριόπουλο