Διάλογος για τα ελληνοτουρκικά στην Αθήνα – Οι συναντήσεις αξιωματούχων από Ελλάδα και Τουρκία

Διάλογος για τα ελληνοτουρκικά στην Αθήνα – Οι συναντήσεις αξιωματούχων από Ελλάδα και Τουρκία
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή θέματα, σημειώνει το τουρκικό υπουργείο.

Επίσημες συζητήσεις για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα με αξιωματούχους από τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών.

Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το τουρκικό ΥΠΕΞ, το πλαίσιο του διαλόγου της Θετικής Ατζέντας μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, αντιπροσωπείες με επικεφαλής τον Τούρκο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μπουράκ Ακτσαπάρ και τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στην Αθήνα στις 16 Οκτωβρίου 2023.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προγραμματίζεται η ανασκόπηση της προόδου που έχει σημειωθεί από την τελευταία συνάντηση στην Άγκυρα στις 22 Μαρτίου 2023, σχετικά με το Κοινό Σχέδιο Δράσης για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στους τομείς του εμπορίου, της οικονομίας, της ενέργειας, των μεταφορών, της εκπαίδευσης, της υγείας και του περιβάλλοντος, καθώς και των κοινωνικών σχέσεων. Θα συζητηθούν επίσης νέοι τομείς συνεργασίας που μπορούν να συμπεριληφθούν στη διαδικασία και θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της διαδικασίας» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακόμα, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο των τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες στην Αθήνα μεταξύ αντιπροσωπειών με επικεφαλής τον Ακτσαπάρ και την Ελληνίδα αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Κατά τη διάρκεια των πολιτικών διαβουλεύσεων θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή θέματα, σημειώνει το τουρκικό υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: