Διανέμονται 165 εκατ. ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά

Διανέμονται 165 εκατ. ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά

Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μετά την αλλαγή των κριτηρίων για το κοινωνικό μέρισμα. 

Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, με βάση τις υποβληθείσες αιτήσεις και τα ήδη ανακοινωθέντα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία ανεβάζουν το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, προσαυξανόμενο ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κα. Αικ. Σαββαΐδου, και τους κ.κ. Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαππα με αντικείμενο την αποτίμηση της απόδοσης του «κοινωνικού μερίσματος» μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων του «κοινωνικού μερίσματος».

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε, μέσω της υπογραφής της τροποποίησης της σχετικής ΚΥΑ, η διανομή σε 250.000 νοικοκυριά ποσού ύψους 165 εκατ. ευρώ περίπου.

Συμπερασματικά, από την έναρξη υποβολής των αιτήσεων την 17η Απριλίου 2014 έως και την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου 2014, έχουν εγκριθεί 576.000 αιτήσεις και, μετά την τελευταία πληρωμή, θα έχουν καταβληθεί συνολικά 375 εκατ. ευρώ.

Από το ΥΠΟΙΚ τονίζεται ότι οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί θα επανεξετασθούν με βάση τα εισοδήματα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014.

Τέλος, σημειώνεται ότι, για αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί μετά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, ώστε να απορροφηθεί και το υπόλοιπο ποσό που απομένει μέχρι τα 450 εκατ. ευρώ, όπως έχει δεσμευθεί η Κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμη: 

«Χρήματα; Όχι ευχαριστώ» επαναλαμβάνει το ΥΠΟΙΚ