Διαψεύδει και ο Βαρουφάκης τα περί δραχμής του Ολάντ

Διαψεύδει και ο Βαρουφάκης τα περί δραχμής του Ολάντ

Μετά την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ο Γιάνης Βαρουφάκης έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του Γάλλου προέδρου.

Με μια ανακοίνωση από τον γραφείο του πρώην ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οικονομολόγος δίνει τη δική του απάντηση σε όσα ήρθαν στο φως εχθές από το βιβλίο που κυκλοφόρησε την Πέμπτη στη Γαλλία. Σε αυτό, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου ο τελευταίος τον ενημέρωσε πως η ελληνικές αρχές του ζήτησαν βοήθεια προκειμένου να τυπώσουν δραχμές.

Ο πρώην βουλευτής σπεύδει να διαψεύσει κάθε συζήτηση και σχέδιο για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα όσο εκείνος εκτελούσε χρέη υπουργού Οικονομικών: “Κατά την διάρκεια της υπουργίας μου δεν είχα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με Ρώσους αξιωματούχους και, συνεπώς, δεν γνωρίζω τι συζητήθηκε” σημειώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης και προσθέτει: “Μπορώ να επιβεβαιώσω, ότι  κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρξε καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος, πόσο μάλιστα προσέγγιση τρίτων είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό.”

H Ελλάδα ουδέποτε θα μπορούσε να ζητήσει κάτι τέτοιο από την Ρωσία και αυτό διότι δεν υπήρξαν ποτέ τόσο στενές σχέσεις με την Ρωσία, ανέφερε νωρίτερα για το ίδιο θέμα στο NEWS 247, ο επίσης πρώην υπουργός την περίοδο της διαπραγμάτευσης Παναγιώτης Λαφαζάνης: “Από όσο γνωρίζω, όσα ακούγονται δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Δεν θέλω να κάνω εκτιμήσεις για τον Πούτιν και τον Ολάντ, τι κάνουν μεταξύ τους και πως συνεννοούνται, αλλά αυτό το θέμα δεν υπάρχει. Ποτέ δεν υπήρξε. Ποτέ δεν ζητήσαμε το παραμικρό. Ποτέ”.

Κατηγορηματική άλλωστε ήταν διάψευση του ισχυρισμού Ολάντ, και από την κυβέρνηση. Κυβερνητική πηγή δήλωσε, πως οι δυο ηγέτες συνομίλησαν, αλλά όχι γι’ αυτό το ζήτημα.

Πηγή: news247.gr