Διαψεύδει την κάθοδο της στην πολιτική η Μισέλ Ομπάμα

Διαψεύδει την κάθοδο της στην πολιτική η Μισέλ Ομπάμα

Ποια είναι τα σχέδια της για όταν θα εγκαταλείψει το Λευκό Οίκο ο σύζυγός της πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα;

Η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μισέλ Ομπάμα, δεν θα ασχοληθεί με την πολιτική μετά την αποχώρηση της οικογένειας Ομπάμα από το Λευκό Οίκο, όπως είπε η ίδια τη Δευτέρα, διαψεύδοντας τις φήμες ότι πιθανώς μπορεί να ακολουθήσει τα χνάρια της Χίλαρι Κλίντον η οποία έθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη στο Κογκρέσο αφότου ο σύζυγός της Μπιλ Κλίντον τερμάτισε τη δεύτερη προεδρική του θητεία.

Σε μια εκδήλωση για την προώθηση φιλικών πολιτικών προς την οικογένεια και την εργασία η σύζυγος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ρωτήθηκε αν η επόμενη κίνησή της θα είναι η κάθοδός της στην ενεργό πολιτική. «Όχι δεν θα είναι η πολιτική. Σίγουρα δεν θα είναι. Θα είναι η αποστολή εστιασμένη στις υπηρεσίες» είπε η Μισέλ Ομπάμα στην δημοσιογράφο του ABC, Ρόμπιν Ρόμπερτς.

Η δήλωση της Πρώτης Κυρίας είχε στόχο να τερματίσει τη φημολογία ότι η εξετάζει το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής υποψηφιότητάς της για την αμερικανική Γερουσία όταν ολοκληρωθεί η θητεία του προέδρου Ομπάμα στο Λευκό Οίκο στις αρχές του 2017.

Η πρώην Πρώτη Κυρία Χίλαρι Κλίντον εξελέγη για πρώτη φορά στην αμερικανική Γερουσία το 2000, αφότου ο σύζυγός της, πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ολοκλήρωσε τη δεύτερη θητεία του στο Λευκό Οίκο. Μετέπειτα έφτασε στη θέση της υπουργού Εξωτερικών υπό τον πρόεδρο Ομπάμα, και αφού έχει χάσει από αυτόν στην προκριματική εκλογική διαδικασία για το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2008.

Διαβάστε ακόμα:

«Βεντέτα» μεταξύ Κλίντον και Ομπάμα

Ποιος φοβάται τη Χίλαρι Κλίντον

Οι χαμηλόμισθες κόρες Ομπάμα