Διαθέσιμα από σήμερα τα Windows 8.1 της Microsoft

Διαθέσιμα από σήμερα τα Windows 8.1 της Microsoft

H βελτιωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος λύνει κάποια προβλήματα των Windows 8.

Διαθέσιμη για δωρεάν κατέβασμα είναι από σήμερα η αναμενόμενη ανανεωμένη έκδοση 8.1 του λειτουργικού συστήματος Windows της Microsoft. Η αναβάθμιση λύνει ορισμένα προβλήματα που είχαν οι χρήστες με τα Windows 8 και προσθέτει νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες στο λογισμικό, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πέρυσι τον Οκτώβριο.

Φυσικά παραμένει το κεντρικό «υβριδικό» χαρακτηριστικό των Windows 8, δηλαδή ότι επιτρέπουν στον χρήστη να δουλέψει είτε με τον κλασικό τρόπο του ποντικιού και του πληκτρολογίου, είτε με τον εναλλακτικό τρόπο της αφής, όπως στους υπολογιστές-ταμπλέτες.

Διαβάστε ακόμη: Η Microsoft «ξαναχτυπά» με το Kinect!

Τα Windows 8.1 θα είναι δωρεάν διαθέσιμα για τους υπάρχοντες χρήστες των Windows 8 μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Windows Store. Οι υπολογιστές με προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα, καθώς και μεμονωμένα «πακέτα» του λογισμικού, θα αρχίσουν να πωλούνται στα καταστήματα από την Παρασκευή.

Διαβάστε: Ο Μπιλ Γκέιτς παραδέχτηκε το λάθος του «Ctrl-Alt-Del»

Η κυκλοφορία της νέας έκδοσης γίνεται σε μια εποχή όπου οι πωλήσεις επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών σημειώνουν κάμψη διεθνώς λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού από τις ταμπλέτες και τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, αλλά και σε μια μεταβατική περίοδο για την ίδια την Microsoft, η οποία αναζητά ένα νέο επικεφαλής που θα αντικαταστήσει τον Στιβ Μπάλμερ, ο οποίος έκανε γνωστό ότι σχεδιάζει να αποσυρθεί.