Διχάζει το νέο εξώφυλλο του Charlie Hebdo

Διχάζει το νέο εξώφυλλο του Charlie Hebdo

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το νέο εξώφυλλο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού.

Με νωπές ακόμη τις μνήμες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo φιλοξενεί στο εξώφυλλο αυτής της εβδομάδας ένα σκίτσο που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα social media.

Πιο συγκεκριμένα, το εξώφυλλο είναι «ντυμένο» στα χρώματα της βελγικής σημαίας και στο κέντρο εμφανίζεται η φιγούρα του γνωστού Βέλγου ράπερ Stromae να κάνει μία χαρακτηριστική κίνησή του, να ισιώνει το παπιγιόν του.

Παίρνοντας αφορμή από τον τίτλο το πρόσφατου τραγουδιού του Stromae που είναι «Papaoutai» («Μπαμπά πού είσαι;»), δίνει απάντηση στο ερώτημα με έναν –τουλάχιστον- προκλητικό τρόπο. Ανθρώπινα μέλη ζωγραφισμένα τριγύρω από το κεφάλι του τραγουδιστή απαντούν «εδώ», «εκεί» και «εδώ, επίσης».

Μάλιστα, η απάντηση στο σκίτσο του γαλλικού περιοδικού δεν άργησε να έρθει μέσω ενός άλλου σκίτσου, το οποίο υπενθυμίζει πως όταν το Charlie Hebdo είχε πέσει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, όλος ο κόσμος στάθηκε στο πλευρό του και δεν περίμενε τέτοια στάση απέναντι στις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Το αντι-εξώφυλλο φέρει τα χρώματα της γαλλικής σημαίας και στο κέντρο βρίσκεται ένας σκιτσογράφος- στη θέση Stromae. Γύρω του ανθρώπινα μέλη που απαντούν στην ερώτηση «πού είναι το Charlie Hebdo;» με τις ίδιες ακριβώς λέξεις: «εδώ», «εκεί» και «εδώ, επίσης».