Δίδακτρα στα δημόσια σχολεία προτείνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Δίδακτρα στα δημόσια σχολεία προτείνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ- ΛΟΥΚΕΤΟ ΑΠΟ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΕ 300 ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΑΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ /PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Την επιβολή του ποσού των 600 ευρώ ανά έτος προτείνει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια άποψη που θα προκαλέσει εξέφρασε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης με άρθρο του στην Αυγή, ο οποίο λίγο πολύ πρότεινε την επιβολή διδάκτρων και στα δημόσια σχολεία ( κατά μέσο όρο ανά μαθητή 600 ευρώ το έτος).

Στο άρθρο που τιτλοφορείται «Από τη θεωρία στην πράξη» και δημοσιεύτηκε στην «Αυγή» στις 9/01, ο κ. Τριανταφυλλίδης, προτείνοντας την επιβολή διδάκτρων για την βελτίωση των παροχών του εκπαιδευτικού συστήματος, αναφέρει χαρακτηριστικά ως παράδειγμα:

«Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη – άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.»

Σκοπός, όπως εξηγεί ο ίδιος στο εν λόγω άρθρο, είναι με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κλπ.