Die Welt: Βέβαιοι για τρίτο πακέτο βοήθειας οι Θεσμοί

Die Welt: Βέβαιοι για τρίτο πακέτο βοήθειας οι Θεσμοί
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

«Η συζήτηση για περαιτέρω βοήθεια θα επιβάρυνε τις δύσκολες διαπραγματεύσεις».

Κύκλοι των Θεσμών με τους οποίους διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζονται βέβαιοι για την ανάγκη παροχής ενός τρίτου πακέτου βοήθειας προς τη χώρα μας το καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσίευμα που φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Όπως δηλώνουν εφημερίδα, ακόμη κι αν η Ελλάδα πάρει τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ, τα χρήματα θα εξαντληθούν το καλοκαίρι και στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να ζητήσει νέα βοήθεια. «Δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα το περάσει αυτό στο λαό του, όταν ήδη έχει πολιτική εντολή για ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος», σημειώνουν κύκλοι των θεσμών και αναφερόμενων στην παροχή πρόσθετης βοήθειας σχολιάζουν: «Στην πραγματικότητα, θα έπρεπε ήδη τώρα να το διαπραγματευόμαστε».

Μάλιστα, κύκλοι των Θεσμών παρομοιάζουν την πορεία των διαπραγματεύσεων με τον …Τιτανικό: «Αν και τις τελευταίες ημέρες γίνεται λόγος για πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, η θλιβερή πραγματικότητα είναι πως οι δύο πλευρές απέχουν ακόμη, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. «Είναι σαν τον Τιτανικό», αναφέρει χαρακτηριστικά άτομο που μετέχει στις διαπραγματεύσεις. «Η ατμόσφαιρα είναι καλύτερη τώρα από ότι νωρίτερα στις συζητήσεις. Αλλά τι νόημα έχει αυτό, αν το πλοίο βυθίζεται;», πρόσθεσε», σημειώνει η Die Welt.