«Διεφθαρμένη σε όλα τα επίπεδα» – Τα κάθε άλλο παρά κολακευτικά λόγια του Γιούνκερ για την Ουκρανία

«Διεφθαρμένη σε όλα τα επίπεδα» – Τα κάθε άλλο παρά κολακευτικά λόγια του Γιούνκερ για την Ουκρανία
epa08041202 Former European Commission President Jean-Claude Juncker speaks during an official handover ceremony to European Commission President Ursula Von Der Leyen (not seen) at the European Commission in Brussels, Belgium, 03 December 2019. EPA/KENZO TRIBOUILLARD / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η χώρα δεν είναι έτοιμη για ένταξη στην ΕΕ, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε την Πέμπτη ενάντια σε μια βιαστική ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφερόμενος στη διάχυτη διαφθορά, που κατά τον ίδιο επικρατεί στην εμπόλεμη χώρα.

«Όποιος είχε οποιαδήποτε σχέση με την Ουκρανία γνωρίζει ότι αυτή είναι μια χώρα διεφθαρμένη σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας», δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Augsburger Allgemeine.

«Παρά τις προσπάθειες, η χώρα δεν είναι έτοιμη για ένταξη, χρειάζεται μαζικές διαδικασίες μεταρρύθμισης στο εσωτερικό της χώρας», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η ΕΕ είχε κακές εμπειρίες με ορισμένα από «τα αποκαλούμενα νέα μέλη» όσον αφορά σε ζητήματα κράτους δικαίου. Αυτό, κατά τον Γιούνκερ, δεν πρέπει να επαναληφθεί.

«Δεν πρέπει να δίνονται ψευδείς υποσχέσεις στον ουκρανικό λαό, ο οποίος υποφέρει μέχρι τον λαιμό», υποστήριξε.

Ωστόσο ανέφερε ότι πρέπει να διατηρηθεί μια «ευρωπαϊκή προοπτική» για τη Μολδαβία και την Ουκρανία.

Πρέπει να είναι εφικτό για αυτές τις χώρες «να συμμετέχουν σε τμήματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: