Διεθνής βράβευση για το ΤΑΙΠΕΔ στο κομμάτι των επενδύσεων

Διεθνής βράβευση για το ΤΑΙΠΕΔ στο κομμάτι των επενδύσεων
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας μιλάει για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων σε συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Είναι η πρώτη φορά που ελληνική εταιρεία ή φορέας του ευρύτερου δημόσιου τομέα πετυχαίνει αυτή τη διάκριση.

Το ΤΑΙΠΕΔ τιμήθηκε με το βραβείο «Global National Foreign Direct Investment Program (FDI) Award 2016» από το διεθνές συνδρομητικό περιοδικό «The European».

Τo ΤΑΙΠΕΔ ανακηρύχθηκε νικητής στην κατηγορία «Εθνικό Πρόγραμμα Άμεσων Ξένων Επενδύσεων» από τους αναγνώστες του «The European» μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στο πλαίσιο των διεθνών βραβείων «The European Awards» που απονέμει.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι η πρώτη φορά που ελληνική εταιρεία ή φορέας του ευρύτερου δημόσιου τομέα πετυχαίνει αυτή τη διάκριση, καταδεικνύοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ ενισχύει την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και στέκεται με αξιώσεις στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Τα κριτήρια αξιολόγησης για το συγκεκριμένο βραβείο ήταν τα εξής: στρατηγική ανάπτυξης εθνικής οικονομίας, εθνικό σχέδιο προώθησης ξένων άμεσων επενδύσεων, ευκαιρίες απασχόλησης, αξιοπιστία προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, δημιουργία εθνικής αξίας και εταιρική διακυβέρνηση.

Το «The European» βραβεύει επιχειρήσεις που ενισχύουν την οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη σε μια σειρά κλάδων και τομέων, όπως είναι οι άμεσες ξένες επενδύσεις, η ενέργεια, η τεχνολογία, οι τράπεζες και τα χρηματοοικονομικά σε περιοχές όπως η Ευρώπη, η Λατινική Αμερική, η Αφρική, η Μέση Ανατολή, η Ασία κ.ά. Οι διακριθέντες οργανισμοί έχουν αναγνωριστεί για τη πρόοδο, την ανταγωνιστικότητα και τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στους τομείς δραστηριότητάς τους.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε σχετικά: «Η διεθνής αναγνώριση του ΤΑΙΠΕΔ από το διακεκριμένο περιοδικό «The European» με το βραβείο “Global National FDI Program” για το 2016 αποτελεί μεγάλη τιμή για το Ταμείο και το στελεχιακό δυναμικό του. Η διεθνής οικονομική κοινότητα αναγνωρίζει με τον πιο απτό τρόπο τις προσπάθειες της χώρας μας να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης με μοχλό το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που εφαρμόζει το ΤΑΙΠΕΔ, υλοποιώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Η βράβευση αυτή είναι η απόδειξη ότι η δέσμευση της Ελλάδας να ανακτήσει την διεθνή αξιοπιστία της έχει ήδη εμφανή αποτελέσματα μέσα από μια ολοκληρωμένη στρατηγική προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων».