«Digital Grecovery» από το 15ο InfoCom World

«Digital Grecovery» από το 15ο InfoCom World

12 θεματικές ενότητες, 4 αίθουσες και 138 ομιλητές κάλυψαν όλο το φάσμα των Τηλεπικοινωνιών, της Πληροφορικής και των Media.

Με μεγάλη επιτυχία, περισσότερους από 3200 συνέδρους και με κεντρικό θέμα «Digital Grecovery», ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής και Media InfoCom World, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, o Υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, ο Υφυπουργός Μεταφορών  Επικοινωνιών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΜΕΔι Μενέλαος Δασκαλάκης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις του Πρέσβη της Κορέας Gil-Sou Shin και του Εμπορικού Ακόλουθου της Πρεσβείας της Κίνας Sun Liwei.

Οι 12 θεματικές ενότητες, που διεξήχθησαν σε 4 αίθουσες φιλοξενώντας 138 ομιλητές, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συνέδρων και κάλυψαν όλο το φάσμα των Τηλεπικοινωνιών, της Πληροφορικής και των Media που είναι και οι τομείς όπου σήμερα συντελούνται δομικές αλλαγές στο τοπίο της Ελληνικής αγοράς.

Κεντρικός άξονας, ήταν η ολοκληρωτική ένταξη όλων των υπηρεσιών επικοινωνιών, κάτω από την μεγάλη ομπρέλα των δεδομένων και οι αλλαγές που φέρνει η συγκεκριμένη προσέγγιση.

Διαβάστε ακόμη: Χατζηδάκης: 69 εκατ. ευρώ διαθέσιμα σε 4 funds για επενδύσεις

Εξέχοντα ρόλο στην διοργάνωση, είχε η ενότητα της επιχειρηματικότητας, στην οποία, σε δύο round tables, αναπτύχθηκαν τόσο οι προοπτικές των επενδύσεων των εταιριών τεχνολογίας στη χώρα, όσο και η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων που μέσω καινοτόμων εφαρμογών, διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Σε χωριστή θεματική ενότητα, διεξήχθη ένα πρωτοποριακό forum συζήτησης με εκπροσώπους των εταιριών Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής οι οποίοι, απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού σχετικά με την μετάβαση των μεγάλων επιχειρήσεων στην εποχή του cloud.

Πάνω σε αυτά τα ερωτήματα, τοποθετήθηκε ο David Chappell, παγκοσμίου φήμης ομιλητής, ο οποίος ανάλυσε στους συνέδρους, όχι μόνο τα πλεονεκτήματα της ένταξης των ΙΤ δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης στο cloud, αλλά και τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Διαβάστε ακόμη: O χάρτης των επενδύσεων σε τεχνολογικές startups 

Έμφαση δόθηκε και στην «Επόμενη μέρα της τηλεόρασης», όπως αυτή σηματοδοτείται από την ψηφιακή μετάβαση, αλλά και την ανάγκη εφαρμογής νέων επιχειρηματικών μοντέλων στο τηλεοπτικό τοπίο που διαρκώς μεταβάλλεται.

Η νεανική επιχειρηματικότητα, δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα συνέδριο κατ’ εξοχήν αφιερωμένο στις νέες τεχνολογίες. Έτσι, σε ειδική αίθουσα στο πλαίσιο της ενότητας «Change Makers», φιλοξενήθηκαν, άνθρωποι και επιχειρήσεις, που έχουν λόγο στο νέο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, τόσο από την οπτική γωνία των επιχειρήσεων startup, όσο και από τη σκοπιά των συμβούλων, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ενότητες που αφορούσαν τη νομική, αλλά και την οικονομική κάλυψη των επιχειρήσεων startup.

Στην καταληκτική ενότητα του 15ου Συνεδρίου InfoCom  συμμετείχαν οι CEOs των τηλεπικοινωνιακών δικτύων της χώρας. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι δυσκολίες που υπάρχουν στην υλοποίηση των επενδύσεων αλλά και η ανταγωνιστικότητα και πολυπλοκότητα που περιβάλλοντος που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονοι πάροχοι. Το έναυσμα για τη συγκεκριμένη συζήτηση δόθηκε με αφορμή την εμπνευσμένη ομιλία του Mark Halbfinger CEO της PCCW.