Διοικητής ΟΑΕΕ: Όποιος δεν μπορεί, ας πάει στη Βουλγαρία

Διοικητής ΟΑΕΕ: Όποιος δεν μπορεί, ας πάει στη Βουλγαρία

Ο Δημήτρης Τσακίρης δήλωσε ότι αναφερόταν στην ευρηματικότητα των Ελλήνων ως προς την αναζήτηση τρόπων εισφοροδιαφυγής!

Σύμφωνα με την Καθημερινή ο κ. Τσακίρης ταξίδεψε την προηγούμενη εβδομάδα στην Μακεδονία, προκειμένου να ενημερώσει τις τοπικές κοινωνίες για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα έντονο καθώς ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του Ταμείου είναι αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα αλλά και με την αβεβαιότητα. Ενας από τους ασφαλισμένους, φέρεται να είπε σε κάποια στιγμή στον διοικητή του ΟΑΕΕ ότι με τις αλλαγές στη φορολογία από 1ης Ιανουραίου, αλλά και τις επερχόμενες ασφαλιστικές αλλαγές όπου θα καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος, οι ασφαλισμένοι δεν θα έχουν κίνητρο για εργασία.

Η απάντηση που του έδωσε ο κ.Τσακίρης προκάλεσε έκπληξη και τις αντιδράσεις  καθώς δήλωσε πως όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένεια του και ας πάει στη Βουλγαρία. 

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΟΑΕΕ μίλησε στην εφημερίδα και εξήγησε πώς η δήλωσή του παρερμηνεύτηκε καθώς αυτό που ήθελε να καταδείξει λέγοντας κάτι τέτοιο είναι ότι η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.