Δικαστική δικαίωση για την BEAT – Πρόστιμο 20.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση στον πρόεδρο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Αθηνών

Δικαστική δικαίωση για την BEAT – Πρόστιμο 20.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση στον πρόεδρο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Αθηνών

To Εφετείο Αθηνών δικαίωσε την BEAT, μέλος πλέον της FREE NOW, και καταδίκασε οριστικά και αμετάκλητα τον πρόεδρο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Αθηνών κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο για όσα ο ίδιος δηλώνει από το 2018 εις βάρος της εταιρείας.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με πηγές της BEAT, απεφάνθη ότι ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ τέλεσε σε βάρος της εταιρείας τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εξύβρισης, με προφανή σκοπό να βλάψει την εμπορική πίστη και τη φήμη της.

Το δικαστήριο  θεώρησε συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΑΤΑ περί φοροδιαφυγής της ΒΕΑΤ και με την απόφασή του επισφράγισε την ανάλογη κρίση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τον Ιούνιο του 2020, το οποίο είχε πρωτόδικα καταδικάσει τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ να καταβάλλει στην BEAT 20.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Η Δικαιοσύνη και στους δύο βαθμούς έκρινε ότι ο κ. Λυμπερόπουλος διέδιδε ψευδείς πληροφορίες κατά της BEAT – FREE NOW, απολύτως συνειδητά και με σκοπό να βλάψει την εταιρεία και να αποθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους οδηγούς να συνεργαστούν μαζί της.
Αξίζει να σημειωθεί, πως τόσο η ΒΕΑΤ, όσο και η FREE NOW Hellas που διαχειρίζεται πλέον την εφαρμογή στην ελληνική αγορά, έχουν ελληνικό ΑΦΜ, τιμολογούν από ελληνική νομική οντότητα και αποδίδουν ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα, δημιουργώντας συνεχώς νέες θέσεις εργασίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Δεδομένα δηλαδή, που μπορεί εύκολα να εντοπίσει κανείς με μια εύκολη αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Παρ’ όλα αυτά, επί εβδομάδες το 2018 στη Βουλή αναπαράγονταν ψευδείς ειδήσεις υπό τη στήριξη της τότε ηγεσίας του Υπ.Μεταφορών, η οποία εν τέλει ψήφισε ένα νόμο με αιτιολογική έκθεση βασισμένη σε τελεσίδικα πια ψευδείς ισχυρισμούς, ο οποίος παραμένει τέσσερα χρόνια στα χαρτιά, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν να τον εφαρμόσουν, διότι βρίθει αντιανταγωνιστικών διατάξεων.

Η ΒΕΑΤ – FREE NOW έχει δεσμευτεί από το 2018 πως το ποσό που θα επιδικαζόταν θα δοθεί σε κοινωφελείς σκοπούς, παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει ακόμα κάποιο επίσημο σχόλιο από την εταιρία για την απόφαση.

Με τη ζήτηση για τις υπηρεσίες ταξί να έχει αυξηθεί κατά 35% σε σχέση με το 2019 και χιλιάδες Αθηναίους να ταλαιπωρούνται καθημερινά καθώς τα περισσότερα οχήματα έχουν μεταφερθεί στα λιμάνια και το αεροδρόμιο, δημιουργούνται νέα δεδομένα στην αγορά, πιέζοντας το Υπουργείο Μεταφορών να παρέμβει διορθώνοντας το θεσμικό πλαίσιο.

Άλλωστε ήδη από το Φεβρουάριο του 2022, η Ευρ. Επιτροπή έχει κρούσει καμπανάκι στην Ελλάδα να μη δημιουργεί τεχνητά εμπόδια στη λειτουργία των ψηφιακών εφαρμογών. Στη ίδια Έκθεση υπογραμμίζεται πως τα κράτη μέλη πρέπει να θεωρούν την τεχνολογία σύμμαχο για την εξέλιξη του κλάδου, καθώς βελτιώνει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και βελτιώνει τα έσοδα του Δημοσίου και των οδηγών.