Δήλωση Ζερβού για την παραίτησή του από τη ΔΕΗ

«Οι αναφορές περί ποινικής δίωξης λόγω μισθολογικών αυξήσεων σε στελέχη της ΔΕΗ είναι ανακριβείς» αναφέρει στην ακανοίνωσή του, ο κ. Ζερβός.

Την ανάγκη προστασίας της επιχείρησης από την αρνητική δημοσιότητα και λόγους προσωπικής ευθιξίας, επικαλείται ο κ. Αρθούρος Ζερβός στην επιστολή παραίτησης από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ που υπέβαλε στον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σε δήλωσή του ο κ. Ζερβός επισημαίνει ότι οι αναφορές περί ποινικής δίωξης λόγω μισθολογικών αυξήσεων σε στελέχη της ΔΕΗ είναι ανακριβείς καθώς η ΔΕΗ συμμορφωνόταν «πάντα, άμεσα και πλήρως σε όλους τους νόμους που αφορούσαν τις μισθολογικές περικοπές σε όλο ανεξαίρετα το προσωπικό» και ότι η εφαρμογή των εν λόγω νόμων, καθώς και εσωτερικών δράσεων μείωσης των υπερωριών και των βαρδιών, οδήγησε σε μείωση του κόστους μισθοδοσίας κατά 700 εκατ. ευρώ ετησίως, ή κατά 40%.

«Λόγος παραπομπής μου υπήρξε η διαφορετική, σε σχέση με τον τρόπο εφαρμογής τους από τη ΔΕΗ, ερμηνεία αμφισβητούμενων και αμφίσημων διατάξεων των Νόμων 3833/10 και 3845/10 ιδίως σχετικά με το εάν το οικογενειακό επίδομα περιλαμβάνεται ή όχι στο πλαφόν αποδοχών των εν λόγων Νόμων», αναφέρει ο κ. Ζερβός.

Προσθέτει δε ότι για το θέμα η ΔΕΗ ζήτησε και εφήρμοσε την άποψη δύο έγκριτων Καθηγητών Εργατικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι γνωμοδότησαν ότι το οικογενειακό επίδομα δεν περιλαμβάνεται στο πλαφόν και ότι η εν λόγω ερμηνεία του νόμου ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας, των μετόχων και ιδίως του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς οι αμοιβές των ανωτάτων στελεχών εγκρίθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο – ως βασικού μετόχου της Εταιρείας – σε δύο Γενικές Συνελεύσεις της ΔΕΗ για τις οικονομικές χρήσεις 2010 και 2011.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που ξεκαθάριζε ότι στο πλαφόν περιλαμβάνεται και η οικογενειακή παροχή εκδόθηκε το 2012 και εφαρμόστηκε άμεσα. «Είμαι βέβαιος, καταλήγει ο κ. Ζερβός, ότι η κρίση του Δικαστηρίου θα δικαιώσει τους χειρισμούς αυτούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ μετά την παραπομπή του για κακούργημα