Δήλωση Ζερβού για την παραίτησή του από τη ΔΕΗ

Δήλωση Ζερβού για την παραίτησή του από τη ΔΕΗ

«Οι αναφορές περί ποινικής δίωξης λόγω μισθολογικών αυξήσεων σε στελέχη της ΔΕΗ είναι ανακριβείς» αναφέρει στην ακανοίνωσή του, ο κ. Ζερβός.

Την ανάγκη προστασίας της επιχείρησης από την αρνητική δημοσιότητα και λόγους προσωπικής ευθιξίας, επικαλείται ο κ. Αρθούρος Ζερβός στην επιστολή παραίτησης από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ που υπέβαλε στον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σε δήλωσή του ο κ. Ζερβός επισημαίνει ότι οι αναφορές περί ποινικής δίωξης λόγω μισθολογικών αυξήσεων σε στελέχη της ΔΕΗ είναι ανακριβείς καθώς η ΔΕΗ συμμορφωνόταν «πάντα, άμεσα και πλήρως σε όλους τους νόμους που αφορούσαν τις μισθολογικές περικοπές σε όλο ανεξαίρετα το προσωπικό» και ότι η εφαρμογή των εν λόγω νόμων, καθώς και εσωτερικών δράσεων μείωσης των υπερωριών και των βαρδιών, οδήγησε σε μείωση του κόστους μισθοδοσίας κατά 700 εκατ. ευρώ ετησίως, ή κατά 40%.

«Λόγος παραπομπής μου υπήρξε η διαφορετική, σε σχέση με τον τρόπο εφαρμογής τους από τη ΔΕΗ, ερμηνεία αμφισβητούμενων και αμφίσημων διατάξεων των Νόμων 3833/10 και 3845/10 ιδίως σχετικά με το εάν το οικογενειακό επίδομα περιλαμβάνεται ή όχι στο πλαφόν αποδοχών των εν λόγων Νόμων», αναφέρει ο κ. Ζερβός.

Προσθέτει δε ότι για το θέμα η ΔΕΗ ζήτησε και εφήρμοσε την άποψη δύο έγκριτων Καθηγητών Εργατικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι γνωμοδότησαν ότι το οικογενειακό επίδομα δεν περιλαμβάνεται στο πλαφόν και ότι η εν λόγω ερμηνεία του νόμου ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας, των μετόχων και ιδίως του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς οι αμοιβές των ανωτάτων στελεχών εγκρίθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο – ως βασικού μετόχου της Εταιρείας – σε δύο Γενικές Συνελεύσεις της ΔΕΗ για τις οικονομικές χρήσεις 2010 και 2011.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που ξεκαθάριζε ότι στο πλαφόν περιλαμβάνεται και η οικογενειακή παροχή εκδόθηκε το 2012 και εφαρμόστηκε άμεσα. «Είμαι βέβαιος, καταλήγει ο κ. Ζερβός, ότι η κρίση του Δικαστηρίου θα δικαιώσει τους χειρισμούς αυτούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ μετά την παραπομπή του για κακούργημα