Δημιουργοί του Pokemon Go: Δεν παρακολουθούμε τους λογαριασμούς σας στο Google

Δημιουργοί του Pokemon Go: Δεν παρακολουθούμε τους λογαριασμούς σας στο Google
Nintendo Co.'s Pokemon Go is displayed on a smartphone in Tokyo, Japan, on Tuesday, July 12, 2016. Pokemon Go debuted last week on iPhones and Android devices in the U.S., Australia, and New Zealand, letting players track down virtual characters in real locations using their smartphones. Nintendo is an investor in Niantic Inc., the games developer. Photographer: Akio Kon/Bloomberg via Getty Images

Εξηγήσεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις έδωσαν οι άνθρωποι πίσω από τη μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων ετών.

 

Η Niantic, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το παιχνίδι Pokemon Go που σαρώνει από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας τους τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, απάντησαν στους φόβους των χρηστών ότι παρακολουθούνται οι λογαριασμοί τους στο Google.

Όπως ανάφερε το αμερικανικό Fortune, ένας χρήστης κινητού της Apple παρατήρησε πως κατά την εγγραφή του ενημερωνόταν ότι το Pokemon Go θα έχει πλήρη πρόσβαση στους Google λογαριασμούς του. Κάτι που σημαίνει ότι η Niantic και η Nintendo θα γνωρίζουν τα πάντα για τις αναζητήσεις στο Google, τις αποστολές email αλλά και κάθε άλλη δραστηριότητα των πλατφόρμων της Google.

Όπως ανέφεραν οι Nintendo (διανομέας του Pokemon Go) και Niantic σε κοινή τους ανακοίνωση, δεν έχουν καμία πρόθεση να προβούν σε πλήρη πρόσβαση στους λογαριασμούς Google όσων εγγράφονται στο παιχνίδι. Οι εταιρείες υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στη διαχείριση των πληροφοριών των χρηστών ως τώρα, παρά μόνο στο όνομα της ψηφιακής τους ταυτότητας και στη διεύθυνση email του κάθε παίκτη, ενώ δεσμεύτηκαν να διορθώσουν το ζήτημα και να αποσύρουν την επίμαχη ειδοποίηση. Όπως ενημέρωσαν το κοινό, βρίσκονται ήδη σε επαφή με την Google για να περιορίσουν στο ελάχιστο την πρόσβασή τους σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Διαβάστε ακόμη: Πώς το Pokemon έκανε τη Nintendo 7,5 δισ. δολάρια πλουσιότερη σε δύο μέρες