Dimon (JP Morgan): Η υποβάθμιση των ΗΠΑ από τη Fitch είναι γελοία και άνευ σημασίας

Dimon (JP Morgan): Η υποβάθμιση των ΗΠΑ από τη Fitch είναι γελοία και άνευ σημασίας
epa05050930 CEO of JP Morgan Chase Jamie Dimon participates in a panel discussion entitled 'Financial Inclusion to Advance Global Growth and Equality', during the Financial Inclusion Forum hosted by the US Department of the Treasury and the US Agency for International Development (USAID) at the Treasury Department in Washington, DC, USA, 01 December 2015. The forum brought together leaders from the US and foreign governments, financial institutions and other corporations, and nonprofits; to discuss ways to increase access to safe and affordable financial services. EPA/MICHAEL REYNOLDS EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Δεν έχει τόση σημασία» γιατί το κόστος δανεισμού καθορίζεται από την αγορά, και όχι από τους οίκος αξιολόγησης…» είπε ο CEO της JP Morgan, Jamie Dimon  

Η υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Fitch Ratings τελικά δεν έχει σημασία, δήλωσε την Τετάρτη 2 Αυγούστου στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon.

«Δεν έχει τόση σημασία» γιατί το κόστος δανεισμού καθορίζεται από την αγορά, και όχι από τους οίκος αξιολόγησης… Ωστόσο, είναι «γελοίο»… Χώρες όπως ο Καναδάς να έχουν υψηλότερες αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας ενώ εξαρτώνται από τη σταθερότητα της αμερικανικής οικονομίας και τον στρατό των ΗΠΑ, πρόσθεσε ο Dimon. «Το να έχει τριπλό Α ο Καναδάς και όχι η Αμερική είναι κάπως γελοίο», είπε ο Dimon, συμπληρώνοντας:

«Είμαστε ακόμα το πιο ευημερούν έθνος στον πλανήτη, είμαστε το πιο ασφαλές έθνος στον πλανήτη». Σε κάθε περίπτωση, «Πρέπει να απαλλαγούμε από το ανώτατο όριο του χρέους», είπε ο Dimon.

«Χρησιμοποιείται πολιτικά και από τα δύο μέρη, τους Ρεπουμπλικανούς και τους Δημοκρατικούς» με τρόπους που σπέρνουν αβεβαιότητα στις αγορές, είπε. Επίσης, ο Dimon έθιξε θέματα όπως η γεωπολιτική, η τραπεζική ρύθμιση, η τεχνητή νοημοσύνη και η κατεύθυνση της οικονομίας. Η οικονομία των ΗΠΑ υποστηρίζεται από την κατανάλωση και την επιχειρηματική δύναμη, τη χαμηλή ανεργία και τους υγιείς ισολογισμούς, είπε.

«Είμαστε καλά, ακόμα και αν πάμε σε ύφεση», είπε ο Dimon. «Ωστόσο, τα σύννεφα της καταιγίδας είναι ακόμα εδώ», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε μια προειδοποίηση που έδωσε πέρυσι για την οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: