Δημοπρατήθηκαν ιστορικά αντικείμενα του Κένεντι για 500.000 ευρώ

Δημοπρατήθηκαν ιστορικά αντικείμενα του Κένεντι για 500.000 ευρώ

Πρόκειται για μια πολυθρόνα και δύο σημαίες που ήταν στο Οβάλ γραφείο του Αμερικανού προέδρου. 

Ιστορικά αντικείμενα του Αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι δημοπρατήθηκαν έναντι του ποσού των 500.000 δολαρίων ανακοίνωσε την Κυριακή ο οίκος δημοπρασιών Heritage στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για μια κουνιστή πολυθρόνα που είχε ο Κένεντι στον Λευκό Οίκο και στην οποία περνούσε πολλές ώρες λόγω του χρόνιου προβλήματος υγείας που είχε, καθώς και δύο σημαίες που ήταν στο Οβάλ γραφείο, μια των Ηνωμένων Πολιτειών και μια με το προεδρικό έμβλημα.

Οι σημαίες δημοπρατήθηκαν έναντι 425.000 δολαρίων τέσσερις φορές περισσότερο από την αρχική εκτίμηση. Η κουνιστή καρέκλα δημοπρατήθηκε για 87.500 δολάρια, από τιμή εκκίνησης περίπου 50.000 δολαρίων. Ήταν μέρος των συνολικά εκατό αναμνηστικών αντικειμένων του JFK που δημοπρατήθηκαν το Σάββατο το βράδυ στο Ντάλας, στην 50ή επέτειο της δολοφονίας του 35ου προέδρου των ΗΠΑ σε αυτή την πόλη.

Διαβάστε επίσης: H γυναίκα που φωτογράφισε πρώτη τη δολοφονία Κένεντι

Αυτά τα ιστορικά αντικείμενα ήταν στην κατοχή του Ουίλιαμ Ρούμποϊ, ενός εθελοντή της προεκλογικής εκστρατείας του Κένεντι το 1960 και ο οποίος εδώ και 50 χρόνια έχει συλλέξει τις «μνήμες» του δολοφονημένου προέδρου. Οι σημαίες και η καρέκλα αγοράστηκαν από έναν συλλέκτη στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες που «θεωρεί ότι θα πρέπει να παραμείνουν μαζί» σχολίασε ο διευθυντής πωλήσεων Ιστορικής Κληρονομιάς Τόμ Σλάτερ.

Όπως είπε η υψηλή τιμή προήλθε αφενός από την “αγάπη” και τον “σεβασμό” που εξακολουθούν να τρέφουν για τον Κένεντι και αφετέρου από το γεγονός ότι οι σημαίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που φέρουν το προεδρικό έμβλημα, είναι αντικείμενα περιζήτητα από τους συλλέκτες.
Ο Κένεντι δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1963, λιγότερο από τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο δράστης της δολοφονίας Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, συνελήφθη λιγότερο από τρεις ώρες μετά την τραγωδία. Δολοφονήθηκε και αυτός δύο ημέρες αργότερα σε ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα από τον ιδιοκτήτη ενός νυχτερινού κέντρου διασκέδασης , τον Τζακ Ρούμπι.

Η πεντηκοστή επέτειος του θανάτου του Τζον Φ Κένεντι προκάλεσε πολλές αναδρομικές εκθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε ακόμη: 50 χρόνια από τη δολοφονία του JFK